Objevují se detaily kolem Pixel 7 Pro aktualizováno

Objevují se detaily kolem Pixel 7 Pro [aktualizováno]
2022-06-25T16:30:19+02:00
• 25. 6. 2022

Zdroj: Google

Aktualizováno 25. 6.

Nyní již známe finální podobu nadcházejících Pixelů 7. Nyní se objevují další informace. Například bude použit procesor Tensor 2, který zřejmě bude opět vyrábět Samsung. Vnitřní konfigurace jader bude 4+2+2, přičemž 4 základní budou typu Cortex A55, takže se neočekává razantní nárůst výkonu. Dojde na vylepšení vibračního systému a pravděpodobně nebude použita technologie UWB. Pixel 7 Pro bude mít také modernější displej v porovnání s šestou generací mobilů od Googlu. Díky tomu by mobil mohl mít maximální jas až 1000 nitů, což je o 200 více než u Pixel 6 Pro.

Aktualizováno 16. 4.

Google s loňskými modely Pixel 6 a Pixel 6 Pro přerušil tradici používání stejných senzorů u Pixelů. Ty měly po dlouhou dobu 12,2MPx hlavní foťák, přičemž po hardwarové stránce nedocházelo ke změnám. Zřejmě tento trend bude pokračovat s nadcházejícími modely Pixel 7 a Pixel 7 Pro. Google by měl použít stejnou fotografickou výbavu bez jakékoliv změny. Bude provedena jen softwarová optimalizace a zřejmě se dočkáme i nějaké nové funkce. Teoreticky tak Google ušetří na nákladech, ale asi nemusíme očekávat, že by se cena mobilů nějak výrazně snížila.

Aktualizováno 26. 3.

Samotné datum uvedení Pixelu 7 a Pixel 7 Pro není dané, ale spekuluje je o září, případně o říjnu. Společně s těmito novinkami bychom se měli konečně dočkat představení dlouho spekulovaných chytrých hodinek Pixel Watch. V případě smartphonů se očekává stejný design jako u současné generace, ale až nyní se objevují neoficiální rendery ukazující podobu mobilů, respektive co bychom měli očekávat.

Aktualizováno 16. 3.

Již dřívější spekulace naznačovaly, že by základní Pixel 7 mohl být o něco menší. Nyní to uvádí další zdroj, který navíc dodává, že displej bude mít 6,3 palců. Jde o mírné zmenšení v porovnání s Pixelem 6, která mý 6,4 palců. Co se týče Pro verze, úhlopříčka by měla být stejná, tedy 6,7 palců. Základní model bude mít 90Hz frekvenci, vybavenější model pak 120 Hz. Dokonce se objevují i informace, že bychom se mohli novinek dočkat o měsíc dřív, tedy již v září.

Aktualizováno 23. 2.

Zatím se objevily jen kusé informace o nadcházejících novinkách od Googlu, ale podařilo se získat schémata, na jejichž základě došlo na vytvoření prvních renderů. Zde jde spíše o samotné rozměry a design. Právě podoba by měla zůstat stejná, tedy i s větším foto modulem. Na renderech má být údajně Pixel 7, tedy menší model. Dle schémat jsou rozměry 155,6 x 73,1 x 8,7 milimetrů. Současný model má 158,6 x 74,8 x 8,9. Pokud se informace potvrdí, tak se nabídne menší zařízení. Dokonce i foto modul by měl být menší, konkrétně 11,5 mm.

Google Pixel 7 back 1 1024x806x Google Pixel 7 top 1024x817x

Zdroj: choosebesttech (se souhlasem)

Původní článek 22. 2.

Dá se říci, že Google zažil menší úspěch se současnými top modely Pixel 6 a Pixel 6 Pro, byť nelze přímo srovnávat s větší konkurencí. U těchto modelů přišel s netradičním designem a také s vlastním procesorem, který si nechal vyrobit u Samsungu. U další generace asi nedojde k nějaké velké změně a opět se o výrobu postará jihokorejský gigant.

Pixel 4a končí, Pixel 6 se skvěle prodává a blíží se Pixel 6a

Pixel 7

V tito chvíli nevíme, jak budou vypadat modely Pixel 7 a Pixel 7 Pro, ale máme zde náznaky některých specifikací. Podařilo se je objevit ve zdrojových kódech nadcházejícího Androidu 13. Novinky nesou kódová označení „Cheetah“ a „Panther“. Co se týče specifikací, dostanou nové modemy od Samsungu.

Současné modely disponují modemy Exynos Modem 5123 a novinky dostanou zatím nepředstavené Exynos Modem 5300. To je zatím jen spekulativní název. Kódové označení je g5300b. Mobily dostanou také nové procesory, které jsou evidovány jako GS201. Ty současné mají kódové označení GS101.

Google Pixel 6 Pro Google Pixel 6max 1000x1000 785x1000x

Zdroj: Google

Jedná se i první náznaky novinek a více méně potvrzují dlouhodobou strategii v oblasti vlastních procesorů. Očekáváme, že v dohledné době se objeví první neoficiální rendery. Je otázkou, jestli Google zůstane u současného designu, nebo se pokusí o další atypický design.

Zdroje: 9to5google.com, fonearena.com, choosebesttech.com, gizmochina.com, nl.letsgodigital.org, androidpolice.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat