Pixel 4a končí, Pixel 6 se skvěle prodává a blíží se Pixel 6a

Pixel 4a končí, Pixel 6 se skvěle prodává a blíží se Pixel 6a
2022-02-10T11:30:50+02:00
• 10. 2. 2022

Zdroj: 9to5Google

Začátkem tohoto týdne společnost Alphabet v rámci čtvrtletního hovoru k výsledkům potvrdila, že řada Pixel 6 překonala čtvrtletní prodejní rekordy této řady. Nyní údaje od youtubera TechAltar nejprve nabízejí trochu více potenciálních souvislostí tohoto rekordního čtvrtletí.

„Ve 4. čtvrtletí 2021 jsme stanovili rekordní čtvrtletní prodej Pixelů. Stalo se tak navzdory extrémně náročnému prostředí dodavatelského řetězce,“ uvedl Sundar Pichai, generální ředitel společnosti Alphabet a Google.

google pixel 6 pro 3 2000x1000x

Zdroj: 9to5Google

Marton Barcza, známý spíše pod přezdívkou TechAltar na YouTube, získal údaje od společnosti CounterPoint Research, které nám mohou poskytnout trochu více souvislostí kolem tohoto prodejního rekordu pro Pixel 6.

Růst je pro Google závratný, pro konkurenci asi tolik ne

Podle údajů společnosti CounterPoint došlo ve 4. čtvrtletí roku 2021 u společnosti Google k posílení u řady Pixel 6, a jedná se o mírný meziroční růst ve srovnání s řadou Pixel 5. Prodeje Pixelů ve 4. čtvrtletí 2021 zřejmě meziročně vzrostly o 7 %, zatímco v prosinci se ve srovnání se stejným obdobím roku 2020 zvýšily o 14 %. Od 3. do 4. čtvrtletí prodeje údajně vzrostly o více než 60 %. To nepřekvapuje vzhledem k tomu, že 3. čtvrtletí obsahovalo pouze uvedení modelu Pixel 5a, který byl vydán pouze ve Spojených státech a Japonsku.

V jiné zprávě společnost CounterPoint uvedla, že prodeje chytrých telefonů Google ve Spojených státech vzrostly ve 4. čtvrtletí meziročně o 56 %, což značku řadí na šesté místo na americkém trhu s 1% podílem, hned za společnosti OnePlus a Alcatel.

gsmarena 000 1220x526x

Zdroj: GSMArena

Tato čísla ukazují pouze mírný růst, ale odpovídají prohlášením společnosti Google. Růst přišel v situaci, kdy měl Google neustálé problémy s udržením skladových zásob telefonů Pixel 6 a Pixel 6 Pro jak ve vlastním internetovém obchodě, tak u partnerů. Od té doby se zásoby stabilizovaly a Google právě tento týden rozšířil prodej řady Pixel 6 do Itálie a Španělska.

Zatímco Pixel 7 se v dohledné době neobjeví, Google údajně připravuje uvedení cenově dostupného smartphonu Pixel 6a. Podle uniklých informací bude mít telefon podobný design jako Pixel 6 a bude poháněn čipovou sadou Tensor GS101. Informace se začaly o Pixel 6a objevovat v době, kdy Google odebral ze svého online obchodu Pixel 4a, ten již tedy možné koupit oficiální cestou.

Google Pixel 4a detailed in full before launch specs cameras price availability 1200x800x

Pixel 4a. Zdroj: Neuf

Zdroje: xda-developers.com, 9to5google.com, androidauthority.com, arstechnica.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat