Mobil s 200W nabíjením bude ještě letos

Mobil s 200W nabíjením bude ještě letos
2022-06-12T19:28:08+02:00
• 12. 6. 2022

Zdroj: iQOO

Výrobci si umí najít nějaké specifikaci mobilu, v rámci které soutěží, kdo nabídne nejlepší, nejrychlejší atd. technologii. U výkonu je situace více méně stejná a každý rok se dočkáme lehkého nárůstu. To ale nemohou přímo ovlivnit, když se o procesory stará jen několik společností. To samé se týká displejů a případě i foťáků, tedy samotných senzorů. Něco jiného je ale samotná technologie nabíjení. Zde lze pozorovat konkurenční boj o nejrychlejší technologii. V dohledné době se asi ujme prvenství firma Vivo.

„Není to málo?“

Podařilo se zaznamenat přípravy na nový standard, který se zřejmě objeví u nadcházejících mobilů iQOO, tedy subznačky společnosti Vivo. Certifikační proces odhaluje, že se pracuje na nabíječce pro mobily, která dokáže dodávat 20 V při 10 A. Jednoduchým výpočtem se tak dostáváme k hodnotě 200 W.

Nabíječka si ale také poradí s bezdrátovou technologií. Zde bude moci nabídnout 20 V při 3,25 A, což 65 W při maximu. Zde ale spíše bude nasazena 50W technologie. Zatím nevíme, jak bude nabíječka vypadat, ale asi bude mít i aktivní chlazení, aby zvládala takové výkony.

iQOO 9 Pro 659x600x

iQOO 9; Zdroj: iQOO

Vivo se rozhodně pochlubí s prvenstvím, ale je jasné, že nabíjení bude muset být nelineární a je otázkou, jak dlouho může poskytovat plný výkon, aby nedošlo k poškození baterie, případně zařízení. Lze odhadovat, že nabíjení bude řádově v minutách. Jde tak o další malý krok, ale není tak dramatický. Stačí vzít v potaz aktuální novinku od Realme, která zvládá 150W nabíjení.

Zdroje: myfixguide.com, gsmarena.com, m.weibo.cn

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat