Instagram se mění v kopii TikToku

Instagram se mění v kopii TikToku
2022-06-21T11:33:29+02:00
• 21. 6. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pamatujete si dobu, kdy Instagram byl exkluzivně jen pro iPhony? Tato sociální síť zaměřená jen na fotografie se následně rozrostla i na Android a dlouho trvalo, než dostala svou webovou verzi. V poslední době jde vidět, jak se čím dál více soustřeďuje na videa a Reels, tedy takovou kopii formátu obsahu známou z populární sítě TikTok. Nyní testuje další změnu, která promění Instagram k nepoznání.

Instagram jako jiná verze TikToku?

Ještě před nějakou dobou jste si mohli otevřít Instagram, prohlédnout si fotografie těch, které sledujete, a případně se podívat na dočasné příběhy. Pozitivní zprávou byl návrat chronologického řazení obsahu, ale mělo to jednu podmínku. Museli jste si zvolit kategorii, která obsahuje sledované účty.

Aspoň nějakou dobu jste mohli vidět nový obsah od sledovaných účtů, ale pro procházení historie jste i tak museli zamířit do speciální kategorie. Dnes ale už nevidím po spuštění jakoukoliv fotografii, jen Reels. Jedno video za druhým je na hlavní obrazovce, a to ještě od účtů, které nesleduji. Instagram jde ale dál. Kromě této změny se testuje i způsob zobrazení. Jakmile se posunete v obsahu trochu níže, tak se Reels rozprostřou na celou obrazovku. Následně posouváním přecházíte na další video.

ezgif 4 4b8a6e0dd7 600x600x

Zdroj: Instagram

Sice se jedná o experiment, ale jasně ukazuje směr, kterým se chce vydat tato sociální síť, jež začínala s fotografiemi. Možná tak vzniká prostor pro nějakou novou síť, která opět dá přednost fotografiím před vertikálními videi, mnohdy lacinými.

Zdroje: theverge.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat