Apple Podcasty přináší lepší správu stažených epizod

Apple Podcasty přináší lepší správu stažených epizod
2022-05-20T16:34:52+02:00
• 21. 5. 2022

Zdroj: App Store

Podcasty za poslední roky narostly na své popularitě. Není tedy divu, že se o toto téma zajímá i Apple, který nativně poskytuje platformu Apple Podcasty. Aplikaci naleznete v každém iOS, iPadOS a macOS zařízení. Aplikace procházela různým vývojem, ovšem některé funkce ji chyběly. Ze seznamu chybějících funkcí si může Apple jednu vyškrtnout. ¨

Apple Podcasty

S iOS 15.5, iPadOS 15.5 a macOS 12.4 přichází užitečný nástroj pro optimalizaci úložiště zařízení. Aplikaci tak budete moci jasně přikázat, aby stahovala pouze určitý počet posledních epizod, epizody v rámci nastaveného časového rámce (např. týden nebo měsíc) nebo pouze dvě epizody. Dokonce se aplikace naučila zakazování stahování – to se hodí, pokud máte iPhone s malým úložištěm. 

Apple Podcasty

Zdroj: Engadget

Nové aktualizace systémů vám poskytnou rovněž roční předplatné pro placené podcasty. Budete také moci procházet pořady podle trendů a filtrovat epizody. Vraťme se ale kousek zpět, tedy k placeným podcastům. Apple odhalil plány na funkci Delegated Delivery, jenž tvůrcům umožní vydávat placené i neplacené pořady přímo do aplikace Apple Podcasty prostřednictvím třetích stran Acast, Libsyn a Omny Studio. Tento krok by měl tvůrcům výrazně usnadnit distribuci jejich pořadů napříč platformami.

Delegated Delivery bude k dispozici někdy letos na podzim a bude zdarma bez ohledu na to, zda jsou tvůrci součástí programu Apple Podcasters. Aby však mohli publikovat placený obsah, budou se muset k této službě připojit/registrovat. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat