Realme Q5 Pro se představí už 20. dubna aktualizováno

Realme Q5 Pro se představí už 20. dubna [aktualizováno]
2022-04-17T18:00:25+02:00
• 17. 4. 2022

Zdroj: Realme

Aktualizováno 17. 4.

Představení novinky Realme Q5 Pro se odehraje za pár dnů a společnost rozhodně nečeká na 20. dubna. Zveřejnila podobu mobilu. Na ní jde vidět opět unikátnější design zadní strany, která má korespondovat s rychlostí mobilu. Sice nenabídne nejlepší specifikace, ale samotná výbava bude velmi dobrá na mobil střední třídy. Foto modul sice vypadá, jako by měl nabídnout dva foťáky, ale ve skutečnosti je zde i třetí. Nyní si tedy více méně musíme jen počkat na informace kolem ceny a dostupnosti.

realme Q5 Pro teaser 1080x925x

Zdroj: Realme

Původní článek 15. 4.

Společnost Realme z Číny oznámila datum tiskové konference, kde především dojde k oficiálnímu představení modelu Q5 a Q5 Pro. Ještě před tím můžeme nahlédnout do výpisu specifikací u varianty Pro. Ten byl prostřednictvím úniku v zahraničí zveřejněn včetně konečné podoby telefonu. Vydaná upoutávka od výrobce je soustředěna na rychlost nabíjení zařízení.

Slibná novinka

Přední části bude patřit 6,62palcový AMOLED displej, kterému lze rovnou připsat 120Hz obnovovací frekvenci, standard HDR10+ nebo Full HD+ rozlišení. Hlavní slovo uvnitř dostane osmijádrový procesor Snapdragon 870, kombinace 8/12GB operační paměti RAM a 128/256GB interního úložiště. Přítomná funkce dual-SIM by mohla předznamenávat podporu paměťových microSD karet.

Q5 1100x522x

Zdroj: Realme

Zatímco vpředu má čekat 16MPx selfie snímač, tak záda ponesou tři objektivy (hlavní 64MPx, ultra-široký 8MPx, 2MPx makro). Čtečka otisků prstů se v tomto případě skryje přímo pod čelní panel. Článek baterie s kapacitou 5 000 mAh doplní již potvrzená rychlost nabíjení 80 Wattů přes USB-C port, který bude také suplovat klasický 3,5mm sluchátkový jack.

Po stránce softwaru se ukáže operační systém Android pod rozhraním Realme UI 3.1. Celkovou výbavu uzavřou stereo reproduktory rozšířené o technologii Hi-Res Audio a Dolby Atmos. Následovat má ještě podpora 5G sítí či NFC na placení v obchodech. Cenovka u základního modelu Q5 údajně odstartuje už od částky 3 527 Kč, takže verze Pro by ani nemusela vyjít draho.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat