Apple vydal iOS 15.5 RC aktualizováno

Apple vydal iOS 15.5 RC [aktualizováno]
2022-05-13T04:30:35+02:00
• 13. 5. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 13. 5.

Máme zde poslední aktualizaci iOS 15.5 pro vývojáře, tentokrát ve verzi RC, tedy Release Candidate. Následovat bude už aktualizace pro všechny uživatele. U této verze se již neočekávají zásadní novinky. Ostatně jsme se dočkali posledních optimalizací a oprav chyb. Příchod stabilní verze je očekáván příští týden.

Aktualizováno 4. 5.

Apple vydává čtvrtou beta verzi svých operačních systémů pro vývojáře, přičemž by mělo následovat uvolnění stabilní varianty a následně představení nové verze iOS 16 na konferenci WWDC. iOS 15.5 beta 4 již neobsahuje nějak viditelné změny nebo vylepšení. Spíše se Apple soustředil na doladění. I tak se podařilo najít jednu drobnůstku, která se týká změny textu. Místo toho, aby uváděl, že jedna funkce spojená s lokalizací je jen pro uživatele Apple zařízení, tak se nyní zmiňuje, že je jen pro uživatele iMessage. Mnozí tak začali spekulovat, že by tato komunikační platforma mohla zamířit na Android.

Aktualizováno 27. 4.

Po týdnu zde máme třetí beta verzi operačních systémů iOS 15.5, iPadOS 15.5 a tvOS 15.5. Bohužel se neobjevily jakékoliv další významné novinky. Dá se tedy odhadovat, že Apple provedl opravy některých chyb a provedl optimalizaci systémů. Chystá se tedy finální vydání pro všechny. Bude se jednat zároveň o poslední verze před vydáním iOS 16, iPadOS 16 a tvOS 16 na konferenci WWDC.

Původní článek 20. 4.

Apple pokračuje ve vývoji operačních systémů pro svá zařízení a představuje iOS 15.5, iPadOS 15.5, tvOS 15.5 a watchOS 8.6 jako druhé beta verze. Chystá se tak pomalinku další aktualizace ještě před uvedením například iOS 16. Mnoho novinek ale nečekejte, jelikož ty zásadní si ponechává pro vyšší verzi.

iOS 15.5

Jak již bylo naznačeno, mnoho novinek zde není. Jen některé budou viditelné pro uživatele. Například se objevují změny pro Apple Cash v aplikaci Wallet, kde budou novější tlačítka pro požadavek a odeslání peněz. Fyzická karta Apple Card se nově bude jmenovat v aplikaci Wallet jako Titanium Card a Apple Pay se přejmenovalo v aplikaci Messages na Apple Cash. Také došlo na změnu názvu iTunes Pass na Apple Account Card.

iPhone SE 3

Zdroj: Dotekomanie.cz

S Apple Account Card také souvisí jedna změna, kde již nebude nutné ukazovat QR kód a postačí Apple Pay. Také se objeví drobné grafické změny v indikaci WiFi v aplikaci Home. Jde tedy vidět, že změn není mnoho, zejména pro české uživatele. Dá se tedy předpokládat, že podstatnější modifikace se dějí v útrobách systémů, tedy dochází k optimalizaci.

Zatím o dalších novinkách nevíme, ale jakmile dojde na představení stabilních verzí, Apple se zajisté pochlubí se vším, co je podstatné. Je tak trochu škoda, že se Apple nevydal cestou Googlu, kterému stačí aktualizovat aplikací skrze Obchod Play. Apple tak kvůli sebemenší změně musí neustále vydávat nové verze operačního systému.

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com, xda-developers.com, 9to5mac.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat