Samsung prodlužuje podporu, nabídne 4 aktualizace Androidu a 5 let bezpečnostních aktualizací

Samsung prodlužuje podporu, nabídne 4 aktualizace Androidu a 5 let bezpečnostních aktualizací
2022-02-09T17:14:45+02:00
• 9. 2. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Výrobci smartphonů a tabletů se chlubí nejrůznějšími specifikacemi a snaží se nalákat na lepší foťáky, displeje, nabíjení a výkon. Jen sporadicky se objeví vlastnost, která zazáří a stane se užitečnou do budoucna. Pokud ale vybíráte dražší smartphone, tak čím dál více záleží, jak dlouho se výrobce stará o svá zařízení, tedy z pohledu aktualizací operačního systému. Samsung již nabízí nejdelší dobu podpory, ale vše bylo omezené na několik zařízení pro specifickou skupinu uživatelů. Nyní máme ale dobrou zprávu, jelikož prodlužuje dobu podpory nejen pro nejnovější smartphony, ale i pro starší modely.

Samsung a aktualizace

Včera jsme se dočkali představení nejnovějších top modelů od Samsungu. U obou společnost slibuje 4 generace aktualizací systému Android. Vzhledem k tomu, že mobily a tablety přicházejí se systémem Android 12, tak ještě dostanou Android 13, Android 14, Android 15 a Android 16. Aby toho nebylo málo, tak bezpečnostní aktualizace budou dostupné po dobu pěti let od představení.

Majitelé loňských top modelů nemusí zoufat, jelikož i na ně Samsung myslel. Pokud tedy vlastníte některý z modelů série S21, tak se můžete těšit i na Android 15, což je rozhodně dobrá zpráva. Čtyři generace aktualizací Androidu tedy mohou očekávat majitelé následujících zařízení:

  • Galaxy S22
  • Galaxy S22+
  • Galaxy S22 Ultra
  • Galaxy S21
  • Galaxy S21+
  • Galaxy S21 Ultra
  • Galaxy S21 FE
  • Galaxy Z Fold3
  • Galaxy Z Flip3
  • Galaxy Tab S8
  • Galaxy Tab S8+
  • Galaxy Tab S8 Ultra

Společnost ještě dodává, že stejná podpora bude dostupná pro budoucí modely série Galaxy A. Zřejmě se zde nedočkáme zpětného rozšíření a Samsung nabídne tuto novinku pro Galaxy A53 a další z nové generace.

„Ze všech sil se snažíme, aby si uživatelé modelů Galaxy mohli svých mobilních zážitků užívat co nejdéle. Mnozí z nich si své přístroje nechávají delší dobu – někteří si oblíbili konkrétní model, jiní chtějí přispět k udržitelnějšímu světu,“ vysvětluje TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsung Electronics. „Dnes děláme v tomto úsilí další krok a nabízíme až čtyři generace aktualizací uživatelského rozhraní One UI.“

Samsung ve své podstatě vyzval konkurenci. Pokud tedy hledáte zařízení s Androidem a nejdelší podporou, tak není co řešit. Budeme si muset počkat, kdo vlastně přijme výzvu jihokorejského giganta.

Galaxy S22 5 5727x3215x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Parada! jen tak dal! snad budou nasledovat i dalsi vyrobci…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat