Kauza Sonos vs Google je u konce, Google kvůli prohře bude muset upravit své chytré reproduktory

Kauza Sonos vs Google je u konce, Google kvůli prohře bude muset upravit své chytré reproduktory
2022-01-10T16:30:24+02:00
• 10. 1. 2022

Zdroj: Google

Google během své existence čelil nespočtu žalobám, ať už co se týká antimonopolu, ale například i o porušování patentů. Příkladem porušování patentů je například dlouhotrvající spor se společností Sonos. Google měl totiž porušovat 5 patentů Sonosu, spor se tak dostal až k soudu. Daná kauza ale nyní konečně vrcholí a Google kvůli prohře bude muset změnit chování a ovládání svých chytrých reproduktorů.

Nová omezení pro chytré reproduktory Googlu

Nejzásadnější omezení se týká více propojených reproduktorů najednou. Pokud tedy máte propojených více reproduktorů do skupiny, například dle místností nebo třeba do stereo režimu, změna ovládání se dotkne způsobu ovládání hlasitosti. Dříve stačilo upravit hlasitost pouze na jednom zařízení a následně se změny projevily na všech, nyní ale bude nutné upravovat hlasitost na každém jednom zařízení zvlášť. Připadá zde v úvahu ovládání hlasitosti hlasem, jenže i tato možnost bude nově nedostupná. Google Asistent pouze oznámí, že daná skupina zařízení nepodporuje změnu hlasitosti.

Google také uvádí, že někteří uživatelé budou k fungování reproduktorů potřebovat aplikaci Device Utility nebo DUA, která pro zařízení přinese aktualizace. Dobrou zprávou ale je, že výzva ke stažení potřebné aplikace bude automatická. Pokud pak skupina zařízení obsahuje jiné značky, například JBL nebo Lenovo, s podporou Cast, bude nutná verze firmwaru 1.52.272222 a novější.

Nest Audio

Google Nest Audio; Zdroj: Droid-Life

Přesto že je Google s rozhodnutím velmi nespokojený, velmi oceňuje, že soud přijal alespoň výše zmíněné kompromisy, uvádí společnost. Hlasové příkazy pro přehrávání hudby zůstanou zachovány, pro změnu hlasitosti ale nikoliv. Chytré reproduktory Googlu tak přišly o jednu z funkcí, která má obrovský vliv na jejich pohodlné užívání. Pokud ale vlastníte, nebo používáte pouze jeden reproduktor, nemusíte zoufat, omezení se vás týkat nebude.

Zdroje: cnet.com, wired.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat