Google Cameos po třech letech končí aktualizováno

Google Cameos po třech letech končí [aktualizováno]
2022-01-22T09:30:39+02:00
• 22. 1. 2022

Zdroj: Digital Trends (se souhlasem)

1

Aktualizováno 22. 1.

Před třemi lety jsme se dočkali uvolnění aplikace Cameos pro Androd. Po dvou letech se dozvídáme, že celá služba bude ukončena společně s aplikacemi. Google vše vytvořil pro celebrity a známé osobnosti, které měli skrze Cameos nahrávat odpovědi na nejvyhledávanější otázky kolem jejich osobnosti. Následně se videa zobrazovala ve vyhledávání. K ukončení dojde 17. února a i samotná videa budou odstraněna. Google uvádí, že se jednalo jen o pilotní program, na kterém se naučili nové věci. Nově se společnost soustředí na jiné projekty.

Aktualizováno 22. 10. 2019

Google minulý rok představil aplikaci Cameos, která dává možnost celebritám a známým osobnostem odpovídat na časté dotazy, které jsou generované z Google vyhledávání. Odpovědi se následně zobrazují ve vyhledávání na Googlu. Po více jak roce aplikace přichází i na Android.

Aplikaci mohou používat jen ověření lidé, přičemž se v ní nachází i formulář pro ověření. I tak si mohou aplikaci vyzkoušet běžní lidé. Je v ní totiž obsaženo demo.

Původní článek 11. 8.

Představte si, že jste slavná osoba, kterou skrze vyhledávač Googlu vyhledává denně několik desítek až tisíců lidí. Řada lidí se o vás skrze dotazy ve vyhledávači ptá na celou řadu věcí. Vy se můžete rozhodnout na tyto dotazy zodpovědět. V dnešní době existuje hned celá řada možností. Žádná z nich však není zcela komfortní. To se Google snaží změnit uvedením nové aplikace Cameos.

Zdroj: Google

Cameos je aplikací, která slouží pouze veřejně známým osobnostem. Aplikace shromáždí nejzajímavější otázky o vaší osobě a vy na ně můžete odpovědět skrze krátké video. Video následně zamíří na servery Googlu a následně bude zveřejněno přímo ve vyhledávání a v aplikaci Google.

Ačkoliv se přímo nabízí porovnávat Cameos s novinkami, které představil Instagram před pár měsíci, jedná se o služby docela jinou. Instagram cílí na to, aby uživatelé shromažďovali otázky od svých sledujících a mohli je zveřejňovat skrze Instagram Stories. Otázky mohou sledující pokládat vždy až na požadavek uživatele.

Google ale nečeká na aktivní požadavek na dotazy od celebrity. Cameos pouze shromažďuje zadané dotazy skrze vyhledávání Googlu, přičemž celebrita může na ty nejzajímavější odpovědět skrze video. Díky tomu tak mohou známé osobnosti zodpovídat na dotazy, které skutečně někoho zajímají.

Aplikace je prozatím součástí pilotního programu a přístup k ní mají pouze vybrané osobnosti. Přístup k používání aplikace je tedy pouze na pozvánku. Zároveň je důležité zmínit, že je Cameos dostupná prozatím pouze pro majitele iOS. Informace o tom, kdy se aplikace dostane i na Android, nebo kdy přejde z pilotního programu, zatím nejsou k dispozici.

Zdroje: techcrunch.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Lenka Belakova

12. 8. 2018, 10:54

hi super

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat