Tim Cook tajně podepsal v Číně smlouvu, která měla odstranit regulační opatření vůči Applu, na oplátku přislíbil velké investice

Tim Cook tajně podepsal v Číně smlouvu, která měla odstranit regulační opatření vůči Applu, na oplátku přislíbil velké investice
2021-12-12T15:00:38+02:00
• 12. 12. 2021

Zdroj: Theinformation

Šéf společnosti Apple, Tim Cook, již v minulosti tajně jednal v Číně s vysokými vládním představiteli. Vyplývá to z tajných dokumentů a rozhovorů. Výsledkem jednání byla smlouva v hodnotě více než 275 miliard dolarů. Společnost Apple přislíbila podporu rozvoje čínské ekonomiky a velké investice do technologických odvětví.

Tim Cook loboval u komunistické Číny za lepší podmínky

V rámci návštěvy Číny Timem Cookem v roce 2016 došlo k uzavření pětileté dohody, která měla odstranit řadu regulačních opatření proti Applu. Tato opatření začala významným způsoben oslabovat pozici Applu na čínském trhu. Informace získané webem Theirinformation.com odhalují tajné interní dokumenty Applu a také vychází z rozhovorů s pracovníky společnosti. Dohoda měla umožnit Applu přístup na čínský trh a také měla zrušit restriktivní opatření. Výměnou za tyto úlevy měl Apple učinit významné investice na podporou rozvoje čínské ekonomiky. Předmětem bylo také uzavření obchodních smluv a poskytnutí školení v mnoha oblastech.

Tim Cook

Zdroj: 9to5Mac

Tim Cook údajně osobně loboval u nejvyšších čínských úředníků, aby byly zrušeny restrikce a možné hrozby namířené proti službám Apple Pay, iCloud nebo App Store. Aby si Apple získal Čínu na svou stranu, oznámil Tim Cook vysoké investice společnosti do čínských firem. Cook, ještě s dalšími členy top managementu, se setkal s vysokými vládními úředníky ústředí Komunistické strany Číny. V rámci dohod se Apple zavázal, že pro svá zařízení bude využívat více komponent dodávaných čínskými dodavateli. Byly také podepsány smlouvy s čínskými softwarovými firmami a také byly oznámeny investice do čínských technologických společností nebo spolupráce na technologiích s čínskými univerzitami.

Zdroj: gizmochina.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat