Nové nástroje pro tvůrce na Facebooku: podpora živého chatu, nebo pomoc při uzamčení účtu

Nové nástroje pro tvůrce na Facebooku: podpora živého chatu, nebo pomoc při uzamčení účtu
2021-12-14T15:00:11+02:00
• 14. 12. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Facebook v poslední době nasazuje mnoho změn. Aktuálně plánuje přidat nové funkce, nástroje a vylepšení platformy pro tvůrce živého obsahu a komunity.

Facebook přidává nové funkce pro tvůrce obsahu

Pro platformu Facebook Live jsou přidány nové nástroje pro moderování včetně nástrojů pro blokování klíčových slov, pro zablokování ovládacích prvků, nebo lepší kontrolu a správu komentářů. Facebook se také chystá zahájit test pro živé moderování komunit, kdy bude možné určit konkrétního uživatele moderátorem, který může moderovat diskuze jménem komunity. Dalším požadavkem, především z řady tvůrců, byla možnost kontaktovat společnost Meta a řešit dotazy týkajících se aplikace Facebook a Instagram. Společnost Meta uvádí, že se jedná pouze o test menšího rozsahu. Postupně budou tvůrci dostávat pozvánky a budou se tak moci podílet na širším testování v rámci Facebooku i Instagramu.

facebook live instagram 2000x1000x

Zdroj: 9to5mac

Mezi další novinky patří možnost pro uživatele a tvůrce po celém světě kontaktovat podporu v rámci živého chatu v případě, že jim bude uzamčen účet. I tato funkce bude prozatím v testovacím režimu a bude se týkat vybraného vzorku uživatelů, kterým byl zablokován účet z důvodu neobvyklé aktivity, nebo v případě, že jim byl účet pozastaven. Společnost Meta také oznámila novinky týkající se služeb Live, anket a živého vysílání pro více osob prostřednictvím služeb Live With a Live v rámci Stories. Dlouho očekávanou novinkou je možnost přidávání odkazů třetích stran v rámci živého vysílání.

Rozšíření se také dočkávají komentáře, kdy tvůrci mohou objevovat a zapojovat se do nejrelevantnějších konverzací a je také přidán nový formát příspěvků s názvem Spotlight Conversations v rámci kterého mají tvůrci k dispozici více způsobů, jak se spojit s lidmi a komunitami.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat