Google Fotky opět přináší několik novinek, rozšiřuje možnosti u vzpomínek

Google Fotky opět přináší několik novinek, rozšiřuje možnosti u vzpomínek
2021-12-13T08:00:41+02:00
• 13. 12. 2021

Zdroj: Dotekomanie

V návaznosti na novou kolekci vzpomínek „Best of 2021“ přidává služba Fotky Google několik dalších šikovných doplňků, včetně vylepšených tzv. filmových fotografií a nového widgetu s názvem Lidé a domácí zvířata. Uživatelé se též dočkali vzpomínek na svátky či rozšířené nastavení vzpomínek.

Patero novinek pro všechny uživatele

Ve svém příspěvku na blogu Google oznámil, že na Androidu zavádí nový widget Domácí mazlíčci a lidé, který vám umožní zobrazit na domovské obrazovce album fotografií vašich domácích mazlíčků a blízkých osob. Chcete-li jej vyzkoušet, otevřete výběr widgetů dlouhým stisknutím na domovské obrazovce a vyhledejte widget „Pets & People“. Když widget přetáhnete na domovskou obrazovku, přejdete do aplikace Fotky Google, kde budete moci vybrat domácí zvířata a lidi, kteří se mají ve widgetu zobrazovat. Můžete si vybrat až 10 tváří, přičemž widget dokáže během dne zobrazovat stávající i nově přidané fotografie vybraných tváří.

e948 Memories Blog 01 alt2 1max 1000x1000 1000x1000x

Zdroj: Google

Společnost Google také oznámila aktualizaci funkce „Filmové fotografie“, která umožňuje „živější prožitek z fotografií“ díky vytvoření 3D videa daného okamžiku. Díky nové aktualizaci ožívají „Cinematic photos“ do 3D podoby. Novinka využívá strojové učení k vyplnění částí pozadí, což umožňuje volnější pohyb virtuálního fotoaparátu a zvýraznění objektu.

Delight Cinematic Photos v05 cl 600x600x

Zdroj: Google

Google též uvádí, že funkce Vzpomínky je nyní dostupná na kartě Váš den v zařízení Nest Hub.

E948 Memories Asset3 ALT v01 nl 1080x1080x

Zdroj: Google

Aplikace Fotky Google nedávno přidala několik nových vzpomínek, včetně nejlepšího snímku měsíce a vzpomínek na výlety a události. Díky funkci Vzpomínky na události, která se začala zavádět minulý týden, si můžete připomenout okamžiky, jako je Silvestr, Halloween, narozeniny, promoce a další. Vzpomínky je možné přejmenovat nebo odstranit z nabídky.

Zdroje: xda-developers.com, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat