Nové Vivo Y15A zapadne do průměru

Nové Vivo Y15A zapadne do průměru
2021-11-17T13:30:30+02:00
• 17. 11. 2021

Zdroj: GSMArena.com

Čínská společnost Vivo rozšiřuje vlastní produktovou nabídku o telefon nesoucí označení Y15A. Nadcházející model má převážnou část výbavy shodnou se zástupcem Y15s (2021), ale samozřejmě nechybí i několik zásadních rozdílů mezi oběma zařízeními. V každém případě jde stále o lehce podprůměrnou novinku, která si naštěstí vysloužila prodejní cenu v adekvátní výši.

Dostatečný základ

Vivo Y15A disponuje 6,51palcovým IPS LCD panelem s HD+ rozlišením, pod kterým běží sestava postavená na čipové sadě Helio P35 od MediaTeku, 4GB operační paměti RAM a 64GB interním úložišti. Šťávu všem prvkům dodává 5 000mAh baterie se základním 10W nabíjením přes standardní microUSB port.

Vpředu výřez ve tvaru padající kapky obsahuje 8megapixelovou selfie kamerku, zatímco záda nesou dva senzory fotoaparátu (13 + 2 MPx) s LED bleskem pro přisvětlení záznamů. Díky vylepšené hardwarové konfiguraci přichází plnohodnotná verze operačního systému Android 11 namísto původní edice Go. Ten navíc běží pod rozhraním FunTouch OS 11.1.

Mezi ostatní prvky výbavy patří slot pro microSD kartu, boční čtečka otisků prstů či 3,5mm sluchátkový jack. Prodejci začínají nabízet dvě barevné verze (modrá, zelená) za cenu v přepočtu okolo 3 534 Kč.

Vivo Y15A 2 1080x1080x

Zdroj: GSMArena.com

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat