Ovládání Chromecastu na telefonech Pixel s Androidem 12 má problémy

Ovládání Chromecastu na telefonech Pixel s Androidem 12 má problémy
2021-11-04T09:45:52+02:00
• 4. 11. 2021

Zdroj: Google

Pokud vlastníte smartphone Pixel, pak jste se možná setkali s problémem, kdy ovládání hlasitosti na zařízení Chromecast nefungovalo. Problém se poprvé objevil v červenci tohoto roku na stránkách Issue Tracker společnosti Google.

Uživatelé Pixelů čelí problémům s ovládáním hlasitosti na zařízeních Chromecast

Původně se mělo za to, že se jedná o chybu, nicméně jak uvedl přímo jeden pracovník společnosti Google, v podstatě se tak úplně o chybu nejedná. Problém se objevil v rámci  beta verze systému Android 12 pro telefony Pixel. S příchodem ostré verze systému Android 12 se ale potíže objevují dál. Na stránkách Issue Trackeru se i nadále objevovaly zmínky o tom, že problém nebyl stále opraven, a to ani po uvedení ostré verze systému.

Chromecast

Zdroj: The Verge

Podle sdělení společnosti Google má problém právní charakter, nicméně bližší podrobností nebyly uvedeny. Vyvstaly pouze spekulace, že by problém mohl souviset se soudní bitvou vedenou se společností Sonos, která je vedena již od loňského roku. Společnost Google říká, že by komplikace s ovládáním hlasitosti měly být vyřešeny s aktualizací systému Android ve verzi 12.1. I nadále však panují obavy, zdali se uživatelé Pixelů opravy dočkají. V tuto chvíli lze hlasitost ovládat tak, že uživatel klepne na oznámení z Chromecastu a teprve poté je možné posuvníkem, nebo kolébkou hlasitosti zvuk regulovat.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat