Dotekomanie.cz

Série Galaxy Note zřejmě skončila nadobro [aktualizováno]

GalaxyNote20 top 1 4270x2402x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 25. 11.

Ještě v březnu se spekulovalo, že se letos nedočkáme nového modelu série Galaxy Note. Dnes je již jasné, že zde nebude tento rok Galaxy Note 21 a díky posledním únikům se ukazuje, že stylus bude součástí Galaxy S22 Ultra. Dle nejnovějších informací Samsung nezahrnul mobil Galaxy Note v plánech pro rok 2022. Při pohledu na celkovou situaci můžeme konstatovat, že další model Galaxy Note již nebude. Samsung se k celé situaci nějak konkrétně nevyjádřil a je docela možné, že se někdy v budoucnu dočkáme pokračování, ale zatím je to velmi nepravděpodobné.

Původní článek 19. 3.

Po představení Galaxy Note 20 se začalo spekulovat, že tato řada pomalu skončí a nahradí ji jiné modely. Samsung již představil S Pen k letošnímu top modelu S21 Ultra (recenze) a chystá se prý i k Galaxy Z Fold 3. Nejnovější zprávy naznačují, že letos Note možná opravdu nedorazí, ale z jiného důvodu.

Recenze: Galaxy Note 20 Ultra 5G – bronzový elegán 

Galaxy Note letos nevyhlížejte

Již na konci roku Samsung vyvrátil informaci o konci řady Galaxy Note. Nicméně letos se možná nových modelů nedočkáme. Samsung to zmínil přímo na schůzce s investory. Důvodem je nedostatek čipů, kde je vyšší poptávka než nabídka.

Samsung Galaxy Note Ultra 5G; Zdroj: Dotekománie.cz

Nedostatek nových procesorů a dalších čipů zmiňuje také Qualcomm, který již potvrdil, že mu pomalu dochází výrobní kapacita. Mobilních telefonů se zatím nedostatek kapacity při výrobě čipů tolik nedotknul, nicméně bude pravděpodobně hůř. Ostatně z důvodu nedostatku čipů je dnes téměř nemožné sehnat aktuální grafickou kartu nebo konzoli nové generace.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version