Instagram zavádí ověřování profilu pomocí nové funkce skenování tváře

Instagram zavádí ověřování profilu pomocí nové funkce skenování tváře
2021-11-18T16:30:39+02:00
• 18. 11. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Existence falešných profilů a různé způsoby spamování na sociálních sítích je problém, který je poměrně masivním jevem. Přední společnosti se snaží s tímto bojovat zaváděním různých bezpečnostních opatření. Instagram nyní přichází s novým způsobem, jak ověřovat pravost profilů.

Instagram se snaží lépe zabezpečit svou síť pomocí skenování obličeje

Instagram přichází s novinkou v oblasti ověřování pravosti uživatelských profilů. Nově by každý uživatel měl pravost svého profilu potvrdit pořízením skenu obličeje. Novinku zaznamenal poradce pro sociální média – Mattt Navara, který o tom informoval na svém twitterovém profilu. Navara na Instagramu zaznamenal novou funkci v podobě ověření identity pomocí skenování obličeje pomocí selfie kamery. Společnost Meta (dříve Facebook) sdělila, že záznam obličeje nebude uchováván déle než 30 dní. Společnost se tak snaží vyvrátit případné obavy ohledně shromažďování biometrických dat a používání technologie rozpoznávání obličeje.

instagram overeni identity 580x626x

Zdroj: Twitter

Nová funkce pomocí pořízení krátkého selfie videa ověří skrze své AI algoritmy, že je uživatel opravdu člověk a nejedná se o falešný profil. Instagram na této nové funkci pracuje již delší dobu. V tuto chvíli by výzva pro ověření identity měla fungovat pouze pro nově založené profily. U stávajících účtů se výzva prozatím nezobrazuje, nicméně je možné, že bude kontrola později implementována i pro ně. Jak se v tuto chvíli zdá, ověření v rámci sítě by mělo být poměrně spolehlivé a nebude lehké ho obejít. Podobný způsob ověřování již běžně funguje například u seznamovacích služeb Tinder nebo Bumble.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat