Dotekomanie.cz

Exynos 2200 nabídne až o 30 % více výkonu [aktualizováno]

Exynos

Zdroj: Samsung

Aktualizováno 11. 11.

Co nevidět se dočkáme nových procesorů Snapdragon 898 a Mediatek 2000 s novými architekturami. Do souboje s nimi půjde Exynos 2200 od Samsungu, který dostane novou grafiku založenou na technologii AMD. Nyní se objevují náznaky, jaký výkon očekávat. Jde o srovnání s Exynos 2100. Dle předběžných benchmarků prototypů se nabídne o 17 až 20 % více výkonu, přičemž lze dosáhnou po kratší dobu o navýšení o 31 až 34 %. Co se týče grafického výkonu, tak se má razantně vylepšit hodnocení v 3DMark. I zde se nabídne architektura ARMv9. Když k tomu připočítáme i nové operační paměti od Samsungu, možná budou nadcházející top modely Galaxy S22 nabízet lepší výkon než konkurenční zařízení.

Původní článek 15. 5.

Již v loňském roce se začínaly hromadit spekulace, že Samsung má spolupracovat se společností AMD, zejména pak v grafických čipech pro své procesory Exynos. Začátkem tohoto roku společnost Samsung potvrdila, že se prvního čipsetu vycházející z tohoto partnerství máme dočkat v letošním roce. Dle zpráv se má jednat o chystaný Exynos 2200, který by měl být hlavní konkurencí pro M1 čip od společnosti Apple.

Exynos 2200 vs. Apple M1

Když Apple představil svůj čip M1, uvedl, že se jedná o tzv. „čip pro všechno“, je tedy možné jej nasadit jak do macbooků, tak i například do iPadů, jako u nejnovějších iPadů Pro 2021. Stejnou strategii má zaujmout také Samsung se svým Exynosem 2200, který má být nasazen nejen do mobilních zařízení, ale také do chystaných notebooků.

Zdroj: Dotekománie

Dle dostupných informací Samsung plánuje uvedení notebooků s použitým Exynosem 2200 v druhé polovině tohoto roku a jako systém má sloužit Windows 10. Nebylo by to poprvé, co Samsung představil notebook s procesory na bázi ARM architektury. Samsung Galaxy Book S má v sobě jako pohonnou jednotku Qualcomm Snapdragon 8Cx. Jednalo by se však o premiéru, kdy by tento výrobce do notebooku použil čipset, který je určen také pro mobilní zařízení.

Není prozatím jasné, zda se v letošním roce spatříme Exynos 2200 také ve smartphonu, je velice pravděpodobné, že první mobilní telefon s tímto procesorem bude až řada Galaxy S22, nicméně té se dočkáme až příští rok. První zařízení s nasazeným Exynosem 2200 tak má být právě notebook a mohl by tak pomoci získat představu o tom, na bychom se mohli těšit při nasazení do smartphonů.

Zdroje: androidauthority.com, gsmarena.com

Exit mobile version