Facebook čelí tučné pokutě, při akvizici společnosti Giphy údajně porušil pravidla

Facebook čelí tučné pokutě, při akvizici společnosti Giphy údajně porušil pravidla
2021-10-23T15:00:53+02:00
• 23. 10. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Britský dozorčí orgán pro hospodářskou soutěž udělil společnosti Facebook poměrně vysokou pokutu, a to ve výši 50,5 milionů dolarů. Důvodem této sankce je údajné porušení podmínek v rámci akvizice společnosti Giphy.

Facebook chce koupit platformu Giphy

Giphy je platforma, která nabízí obrovskou databázi krátkých animací známých pod názvem GIF. Gifové animace jsou dnes nedílnou součástí komunikace a společnost Facebook se rozhodla Giphy koupit. Podle zjištění však společnost nepředložila veškeré podklady a informace k této akvizici, čímž údajně porušila pravidla férového obchodu. Britský úřad pro hospodářskou soutěž (CMA) uvedl, že Facebook údajně porušil nařízení, které vešlo v platnost v červnu minulého roku, kdy bylo zahájeno vyšetřování akvizice společnosti Giphy v hodnotě 400 miliónů dolarů. Toto nařízení mělo zabránit další vzájemné integraci obou společností. Společnost Facebook měla dodat podklady dokládající to, že společnost postupovala v souladu s nařízeními, nicméně tak se nestalo a Facebook tyto informace naopak utajoval.

facebook giphy 1200x675x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Důrazně nesouhlasíme s nespravedlivým rozhodnutím CMA potrestat Facebook za přístup s nejvyšším úsilím, který CMA nakonec schválila,“ uvedl Facebook pro Android Central v prohlášení. „Přezkoumáme rozhodnutí CMA a zvážíme další možnosti.“ CMA v srpnu uzavřela vyšetřování a uvedla, že by propojení společnosti Facebook a Giphy mohlo významně poškodit další hráče v oblasti sociálních sítí. Fúzí by mohlo dle sdělení CMA dojít ke znemožnění přístupu ke gifům pro ostatní sociální platformy  s tím, že platforma Giphy je v současné době dostupná pro velké množství třetích strana také pro telefony Android a další.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat