Apple nepřímo pozván k projektu RCS

Apple nepřímo pozván k projektu RCS
2021-10-10T16:30:15+02:00
• 10. 10. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Vytvořit v dnešní době standard, který budou dodržovat všechny společnosti, není jednoduché. Stačí se podívat například na USB C. Tento konektor se objevuje jen u některých produktů od Applu. Neočekáváme, že by se nakonec někdy objevit u iPhonu. Zde ale chápeme situaci, že hardware je poněkud komplikovanější. Co se týče softwaru, nasazení a implementace je snadnější. Čím dál více se objevují názory, že by měl Apple adoptovat standard RCS.

Google obchází české operátory, postupně zavádí RCS

RCS na iPhonech?

RCS je zkratka pro Rich Communication Services, tedy nástupce zastaralých technologií jako SMS, EMS a MMS. Google zprvu při zavádění vyčkával na operátory, ale nakonec došla trpělivost a zpřístupnil technologii pro všechny uživatele, kteří používají jeho aplikaci Zprávy. V této oblasti Google spolupracuje s Vodafonem i Samsungem, ale chtěl by do týmu přizvat i samotný Apple.

Hiroshi Lockheimer, senior vice prezident v Googlu, nepřímo na svém Twitteru pozval Apple ke spolupráci a dokonce nabídl pomocnou ruku. Vše započalo nad jednou menší kauzou kolem komunikace v rámci jednoho amerického sportovního tymu, kde sportovec nemůže komunikovat s ostatními členy v rámci skupinové konverzace, jelikož jediný nemá iPhone.

rcs

Zdroj: Google

Hiroshi tak nepřímo pozval Apple a rozhodně se nejedná o výstřel do tmy. Pokud by se připojil i Apple, pravděpodobně by to upevnilo postavení technologie RCS a navíc by došlo k rozmachu. Zde nejde o to, aby Apple upustil od své platformy iMessage, jen aby integroval podporu. Apple se zatím k RCS nevyjádřil a neočekáváme, že by se na tom něco v dohledné době změnilo.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat