Značka FFALCON popírá spolupráci s Huawei, ale asi zbytečně

Značka FFALCON popírá spolupráci s Huawei, ale asi zbytečně
2021-09-26T19:30:15+02:00
• 26. 9. 2021

FFALCON Thunderbird FF1; Zdroj: FFALCON

Čas od času se objeví nová značka mobilů, přičemž v poslední době se jedná spíše o subznačky větších společností. Nedávno jsme vás informovali o prvním mobilu značky FFALCON, která spadá pod TCL. První mobil je určen zatím jen pro čínský trh, ale je možné, že se časem rozroste a zamíří na další trhy. Už nyní ale jsou pochybnosti o samotné subznačce.

Nová značka mobilů FFALCON vznikla ve spolupráci TCL a Huawei

FFALCON, TCL a Huawei?

Když jsme vás informovali o prvním mobilu FFALCON, vycházeli jsme ze zahraničních zdrojů, které navíc uváděly, že do jeho produkce je nějak zainteresována společnost Huawei. Bohužel ani v den uvedení nebyly zveřejněny kompletní specifikace. Tiskové oddělení FFALCON nás kontaktovalo a upřesnilo, že mobil je vybaven procesorem Snapdragon 690.

K tomu ale navíc bylo dodáno, že FFALCON nemá nic společného s Huawei a mobil je vyráběn ve spolupráci s nezávislým ODM partnerem (Original Design Manufacturing).

„FF1 is developed solely by FFALCON for sale in the China market only and is manufactured by an independent ODM partner,“ uvádí zástupce společnosti FFALCON.

Rozhodně jsme nečekali takovou reakci společnosti, která nemá v plánu zatím působit v Evropě, natož v České republice. Zřejmě nové značce záleží na tom, aby nebyla spojována s Huawei. Smartphone FFALCON Thunderbird FF1 se nyní začíná prodávat na čínském trhu a obsahuje překvapení.

FFALCON Thunderbird FF1 1984x1157x

FFALCON Thunderbird FF1; Zdroj: FFALCON

Očekávali bychom, že bude vybaven Androidem s nějakou nadstavbou, buď vlastní nebo od TCL, ale k překvapení všech v něm běží EMUI 12. Tedy nadstavba od Huawei. To je celkem zvláštní, když se tak moc snaží nová značka vystupovat nezávisle a nechce být spojována s jinými výrobci, zejména s Huawei. Tak či onak, Huawei je nějak zapojen do vývoje mobilu, nebo je minimálně partnerem.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat