Xiaomi oznámilo bezdrátová sluchátka s podporou LHDC a chytré hodinky s GPS

Xiaomi oznámilo bezdrátová sluchátka s podporou LHDC a chytré hodinky s GPS
2021-09-29T06:30:43+02:00
• 29. 9. 2021

Zdroj: Xiaomi

Společnost Xiaomi je proslulá mimo jiné také tím, že nová zařízení chrlí jako na běžícím páse. Nyní oznámila nová bezdrátová sluchátka Xiaomi True Wireless Noise Cancelling Headphones 3 Pro, u kterých je již z názvu patrná podpora ANC a také chytré hodinky Xiaomi Watch Color 2 s integrovanou GPS.

Xiaomi True Wireless Noise Cancelling Headphones 3 Pro

Nová sluchátka přijdou se špuntovou konstrukcí, což samo o sobě pomáhá pasivnímu potlačení okolnímu hluku. Kromě toho zde nebude chybět ani aktivní potlačení hluku, které by mělo hluk z okolí eliminovat až o 40 dB. Zásadní novinkou a lákadlem u sluchátek však bude bezesporu podpory kodeku LHDC, se kterým se pojí také podpora „spatial audio“, tedy prostorového zvuku. U Xiaomi se jedná se o úplně první sluchátka, která budou schopna prostorový zvuk přehrát. Potěší také certifikace IP55 pro zvýšenou odolnost proti vodě a prachu.

Xiaomi True Wireless Noise Cancelling Headphones 3 Pro 800x644x

Zdroj: Xiaomi

O připojení ke smartphonu se stará Bluetooth ve verzi 5.2, přičemž výdrž by měla dosahovat až na 27 hodin. Výdrž samotných sluchátek však společnost neprozradila. Sluchátka budou dostupná od 9. října v černé, bílé a zelené barvě, zda se ale podívají také na náš trh, je tajemstvím. Cenovka bude 109 dolarů.

Xiaomi Watch Color 2

Nově oznámené chytré hodinky dostanou 1,43 palců velký, kulatý AMOLED displej s jemností 326 ppi a výrobce také slíbil více než 200 dostupných ciferníků. Nechybí ani podpora 117 sportovních včetně 19 profesionálních, pro zaznamenávání polohy je zde připravena dvoufrekvenční GPS. Samozřejmostí je také voděodolnost až do 5ATM. Podobně jako u první generace Watch Color jsou zespodu hodinek umístěny senzory pro snímaná tepové frekvence i okysličení krve, díky kterým bude možné nepřetržitě sledovat zdravotní funkce. Baterie s kapacitou 470 mAh pak slibuje výdrž až 12 dní.

Xiaomi Watch Color 2 739x487x

Zdroj: Xiaomi

Xiaomi Watch Color 2 budou dostupná od 30. září za cenu 155 dolarů, na výběr pak bude z 6 variant řemínků. Vzhledem k dostupnosti první generace na našem trhu lze předpokládat možnost zakoupení také v ČR.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat