Realme vynechá sérii Q4 a brzy ukáže vylepšenou Q5

Realme vynechá sérii Q4 a brzy ukáže vylepšenou Q5
2021-09-15T06:30:57+02:00
• 15. 9. 2021

Zdroj: Realme

Certifikační proces u úřadu TENAA bývá zpravidla poslední zastávkou před zahájením prodeje v Číně a úspěšně si jím prošel právě telefon s kódovým označením RMX3357 od Realme. Čínský výrobce mu v konečné fázi údajně nasadí název Q5. Tím v produktové nabídce vystřídá model Q3 a zároveň vynechá řadu Q4, přičemž důvod lze více méně odvodit.

Nabitá novinka

Zveřejněný výpis v databázi odhaluje 6,43palcový OLED displej s FullHD+ rozlišením a vyšší obnovovací frekvencí. Proděravěný otvor vlevo nahoře zabere 16megapixelová kamerka na populární selfie záznamy. Výkonnostní stránku by měla obstarat čipová sada Dimensity 1200 od MediaTeku, dále minimálně 6GB operační paměť RAM nebo interní úložiště o velikosti 128 GB.

Článek baterie s kapacitou 4 400 mAh má ke všemu technologii rychlého 65W nabíjení. Záda ponesou tři fotoaparáty ve složení snímačů 64 + 8 + 2 MPx a také LED blesk. Skener otisků prstů bude tentokrát zasazen přímo pod displej. Uživatelským prostředím doprovodí operační systém Android 11. Posledním prvkem je 3,5mm jack pro připojení sluchátek. Úplným závěrem můžeme prozradit, že sérii Q4 vynechají, jelikož číslovka 4 je v čínské kultuře považována za nešťastnou.

Realme RMX3357 960x640x

Zdroj: Gizmochina.com

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat