iPhone 13 Pro – zatím nelze zcela využít 120Hz frekvenci displeje

iPhone 13 Pro – zatím nelze zcela využít 120Hz frekvenci displeje
2021-09-25T11:30:10+02:00
• 25. 9. 2021

Zdroj: Apple

Letošní novinky od Applu lákají na mnohá vylepšení a iPhony 13 Pro a Pro Max pak hlavně na 120Hz frekvenci displeje. Nové smartphony již zamířily k prvním majitelům, kteří si ale všimli, že ne všechny aplikace dokáží využít maximální frekvenci displeje. Zprvu se zdálo, že se jedná o nějakou komplikaci systému iOS 15, ale nakonec se ukazuje, že Apple nemá tuto část dopracovanou, takže může trvat delší dobu, než majitelé budou moci využít maximální potenciál zobrazovacího panelu.

120 Hz s pravidly

Nativní animace systému iOS 15 a také skrolování může využít 120 Hz, což se hlavně týká aplikací od Applu. Pakliže vývojář používá standardní animace, také fungují až na 120 Hz, ale jakmile používá své vlastní řešení, aplikace může využít maximálně 60 Hz. Zprvu se zdálo, že se jedná o chybu systému, ale nakonec Apple objasnil, kde je problém.

Pakliže vývojář bude chtít u svých řešení využít 120 Hz, bude muset aktualizovat svou aplikaci (přidá patřičné části kódu) a navíc bude muset dodržovat nastavená pravidla, aby nedocházelo například k příliš velkému využívání s ohledem na spotřebu. Bohužel samotná dokumentace pro vývojáře není k dispozici, ani nejsou známé podmínky. To vše bude doplněno v dohledné době.

Screenshot 2021 09 14 200458 1920x1080x

Zdroj: Apple

V tuto chvíli tedy problém zasáhne hlavně vývojáře her a aplikací s nestandardními animacemi. Jakmile dojde ke zveřejnění dokumentace, může nějakou dobu trvat, než bude k dispozici patřičná aktualizace u každé aplikace a hry. Navíc je nutné počítat i s tím, že Apple může odmítnout podporu pro 120Hz frekvenci u některých aplikací či her. Ve výsledku se tak uživatel nemusí dočkat plné podpory u některý aplikací.

Aby toho nebylo málo, ani komponenta Core Animation systému iOS zatím nemůže využít plný potenciál displeje, ale to by se mělo rychle změnit.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat