Apple Watch Series 7 čelí zpoždění, nové zdravotní funkce dorazí příští rok

Apple Watch Series 7 čelí zpoždění, nové zdravotní funkce dorazí příští rok
2021-09-06T19:30:22+02:00
• 6. 9. 2021

Zdroj: Jon Prosser

Apple Watch Series 7 čelí zpoždění výroby, a tak nebude obsahovat žádnou novou technologii pro sledování zdraví. S touto informací přišel Wall Street Journal, který se odkazuje na příští rok. Jinými slovy, nové zdravotní funkce mají dorazit až v příštím roce. O co budeme letos ochuzeni?

Apple Watch Series 7: Technologie pro sledování krevního tlaku

Původní zprávy naznačovaly, že hodinky nabídnou senzor pro sledování krevního tlaku. Kvůli zpoždění výroby tato technologie ale nebude k dispozici, Apple Watch Series 7 se tak více zaměří na nový design a rychlejší procesor. Apple má však stále dlouhodobé ambice v oblasti zdraví, včetně monitorování krevního tlaku.

Apple Watch Series 7 silver 1200x675x Apple Watch Series 7 Apple Watch Series 7

Zdroj: Jon Prosser

Pokročilejší sledování spánku

Apple se údajně bude pokročilému sledování spánku věnovat až v příští generaci. Dočkat bychom se měli nejen sledování spánku, ale také možnosti detekovat pokročilé spánkové vzorce a spánkové apnoe. Tyto funkce by pomohly Apple Watch lépe konkurovat nejnovějším nositelným zařízením od společností, jako je Fitbit.

Jednou z výzev pro Apple, pokud jde o rozšíření možností sledování spánku, je výdrž baterie. Apple údajně zkoumá způsoby, jak číst data ze senzorů přes noc, což má velký vliv na životnost baterie.

Glukóza v krvi

Apple také studuje funkci, která by mohla detekovat cukrovku. Společnost však s tímto procesem „bojuje“ a v posledních letech v tomto úsilí příliš nepokročila. Různé zprávy v průběhu let naznačovaly, že Apple vyvíjí neinvazivní technologii monitorování glukózy, přičemž jedna zpráva z roku 2017 uvedla, že Tim Cook byl viděn, jak aktivně nosí prototyp trackeru glukózy na svém těle v areálu Applu.

Apple spolupracuje s National University of Singapore na výzkumném projektu, který má nabídnout „koučink v oblasti životního stylu pro diabetiky, kteří nosí více invazivních zařízení na monitorování hladiny glukózy v krvi od jiných společností. 

Tělesná teplota

Apple Watch Series 7 nestihnou přijmout ani funkci pro sledování tělesné teploty, očekávat jej tedy můžeme příští rok. Series 8 by tak mohly podporu měření teploty člověka. To by vyžadovalo přidání nového senzoru do Apple Watch. Tato funkce by mohla pomoci detekovat horečky. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat