Xiaomi zkrotilo nadšení z přijímání kryptoměn

Xiaomi zkrotilo nadšení z přijímání kryptoměn
2021-08-12T19:52:44+02:00
• 14. 8. 2021

Zdroj: Dailysabah.com

Ještě v minulém týdnu trh s digitálními měnami jásal ze zprávy kolem přijímání plateb u Xiaomi v kryptoměnách. Nicméně uběhlo pár dnů a čínský výrobce ujasňuje vzniklou situaci, ve které došlo k poměrně rychlému obratu. Přestože daňové zákony v Portugalsku jsou velmi otevřené ve vztahu ke kryptu, tak to evidentně nestačí k většímu rozmachu.

Týden a dost

Tiskový mluvčí společnosti vydal prohlášení přes čínskou sociální síť Sina Weibo, ve kterém oznamují, že zmiňované Mi Store je pouze autorizovaným prodejcem a nemá žádnou spojitost s kmenovými pobočkami Xiaomi. Tím se výrobce poměrně snadno vyhnul jakýmkoliv sankcím od domácích úřadů, protože vládní činitelé z pohledu kryptoměn v Číně jsou čím dál striktnější.

1200 675 Xiaomi leto 1200x675x

Zdroj: Xiaomi

Portugalská franšíza spolupracovala se švýcarskou firmou Utrust, která měla zaštiťovat provoz platební brány. Zákazníci za nejpopulárnější měnu Bitcoin či Ethereum mohli zakoupit široké portfolio výrobků, ale po poslední zprávě došlo k úplnému zastavení projektu. Nakonec obě strany ze svých stránek stáhly informaci o této možnosti platební metody a celý impozantní plán ztroskotal. Doufejme, že do budoucna se najde někdo odvážnější. To ovšem alespoň nyní nelze příliš očekávat od firem ze Spojených států nebo Číny.

Zdroje: gizmochina.com, cointelegraph.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat