Twitter přidává možnost přihlášení pomocí Google i Apple účtu aktualizováno

Twitter přidává možnost přihlášení pomocí Google i Apple účtu [aktualizováno]
2021-08-02T19:40:57+02:00
• 2. 8. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 2. 8.

Již jsme vás informovali, že Twitter testovat nový způsob přihlášení k účtu. Nyní zde máme oficiální oznámení, že se nově můžete přihlásit pomocí Google účtu na webu i v aplikaci. Pomocí Apple ID zatím jen na iOS zařízeních, přičemž brzy bude tato možnost dostupná i na webu.

E7zGfe9XsAIiDfA 680x680x

Zdroj: Twitter

Aktualizováno 20. 7.

Před měsícem se podařilo objevit ve zdrojových kódech aplikace Twitter, že společnost přidá možnost přihlášení pomocí Google účtu. Samotnou novinku nyní začíná testovat v betě aplikace pro Android. Konkrétně se má jednat o verzi 9.3.0-beta.04. Ačkoliv ji máme k dispozici, novou možnost přihlášení jsme nenašli. Zřejmě dochází k ještě omezenějšímu testování. Odhadujeme, že by se novinka mohla do měsíce objevit ve stabilní verzi.

Původní článek 27. 6.

Sociální síť Twitter nabízí několik metod pro přihlášení, ale ve všech jde vždy o systém této platformy. Lze využít telefonní číslo, e-mail nebo uživatelské jméno. Ostatně Twitter také nabízí možnost využít jeho API, aby váš účet sloužil pro přihlášení na jiné služby a stránky. Twitter si ale pohrává s novou možností, kterou asi ocení více uživatelů.

Twitter a Google

Jane Manchun Wong (@wongmjane) se podařilo objevit přípravy na možnost přihlášení ke svému Twitter účtu pomocí Googlu. Novinka se zatím připravuje pro webové rozhraní a bude pravděpodobně vyžadovat, abyste použili stejný e-mail na obou platformách. Vzhledem k přípravám na webu se dá očekávat, že se novinka dostane i do mobilních aplikací.

Zatím je brzy na nějaké odhady, kdy dojde ke spuštění, ale předpokládáme, že Twitter nezůstane jen u integrace Google účtu. Logickým rozšířením bude podpora pro Apple přihlášení. Naopak nelze očekávat, že by bylo integrováno Facebook přihlášení. Celá tato novinka ale může mít v případě Google přihlášení jedno bezpečnostní vylepšení.

Twitter 6000x3844x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Vzhledem k pokročilejšímu dvoufázovému přihlášení u Googlu účtu, kde se dá navíc používat i biometrika na mobilním telefonu, budou moci uživatelé zapomenout jedny přihlašovací údaje navíc. Nyní si tedy stačí počkat, kdy dojde k představení novinky a kdy zamíří do mobilních aplikací.

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat