Dotekomanie.cz

Google ruší Android Auto pro obrazovky mobilů

android auto media 1 2000x1000x

Zdroj: 9to5google

Android Auto je služba, pomocí které můžete mít některé funkce a aplikace k dispozici ve svém autě, které je vybaveno displejem a také podporou. Dalo by se říci, že mobily s Androidem jsou dostatečně vybaveny, ale problém je u samotných automobilů. Zavádění bylo poměrně pomalé a navíc jste si museli zakoupit nový vůz, abyste novinku mohli používat. Případně jste si museli zakoupit speciální příslušenství s displejem (náhradu za autorádio). Je zde ale řešení v podobě „Android Auto for phone screens“, tedy Android Auto pro obrazovky mobilů. Aplikace ale asi brzy skončí.

Konečně, Android Auto míří do Česka a na Slovensko

Android Auto už nebude na smartphonech

Google před nějakou dobou představil Driving Mode v rámci Google Assistenta, tedy takovou obdobu Android Auto. Vzhledem k tomu, že samotný asistent je v nedohlednu pro Česko, tak je funkce nepodstatná pro české uživatele. Sice je tento mód k dispozici i v mapách, ale ani zde nebude mít český uživatel štěstí. My jsme například nezaznamenali tuto funkci v aplikaci Google Mapy.

Exkluzivně: Vyzkoušeli jsme Mapy.cz v Android Auto

Někteří uživatelé tak používali Android Auto pro obrazovky telefonů, jako jednoduchou náhradu a řešení, jak přinést bonusové funkce do svého vozidla. Při představení Driving Mode bylo také uvedeno, že postupem času dojde k ukončení Android Auto pro mobily. Zřejmě nadešel čas, jelikož se některým uživatelům začala ukazovat obrazovka, že Android Auto je dostupné jen pro vozidla. Místo toho mají zkusit Driving Mode.

Zdroj: XDA Developers

Tato obrazovka se neukazuje zatím všem uživatelům. Neznáme přesné podmínky ani plán Googlu. Je možné, že ukončení podpory bude postupné a závislé například na verzi operačního systému. Na bližší detaily si budeme muset počkat. Pokud patříte mezi uživatele Android Auto pro obrazovky mobilů, nemáte vůz s Android Auto a ani nechcete investovat do pořízení speciálního příslušenství, tak zřejmě přijdete o tuto funkci. Možná Google zpřístupní aspoň Driving Mode v aplikaci Google Mapy, ale to je celkem nejisté.

Zdroje: xda-developers.com, 9to5google.com

Exit mobile version