Apple nebude žalovat Corellium za porušení autorských práv

Apple nebude žalovat Corellium za porušení autorských práv
2021-08-14T19:33:56+02:00
• 15. 8. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple v srpnu 2019 vstoupil do soudního sporu se společností Corellium. Důvodem byl prodej virtuálních zařízení s iOS pro testovací účely v oblasti zabezpečení. Nyní Apple žalobu stahuje.

Společnost Corellium může i nadále využívat virtualizovaná zařízení s iOS

Společnost Corellium měla podle Applu svým jednáním porušovat autorská práva. Podle zpráv deníku Washington Post došlo ke vzájemné dohodě. Společnost Corellium údajně informovala své prodejní oddělení o tom, že virtuální zařízení s iOS zůstanou v prodejním portfoliu.

Software společnosti Corellium umožňuje bezpečnostním expertům a vývojářům využívat virtualizovaná zařízení s operačním systémem iOS za účelem bezpečnostních výzkumů. Podle soudního sporu však Corellium neoprávněným prodejem kopií iOS porušuje autorská práva. Apple svou žalobu dále odůvodnil tím, že neoprávněné užívání iOS platformy může dát k dispozici prostor hackerům, jak najít možnosti hacknutí zařízení iPhone a iPad.

Screen Shot 2019 08 15 at 62046 PM 2 2000x1124x

Zdroj: 9to5mac

V prosinci loňského roku však bylo rozhodnuto federálním soudem, že Corellium nic neporušuje. I přes další pokusy rozhodnutí zvrátit se Apple nakonec rozhodl svou žalobu odvolat. Společnost Corellium své služby dříve nabízela pouze podnikovým účtům. Nyní jsou služby dostupné i pro jednotlivé předplatitele s tím, že každý přístup ke službám je posuzován individuálně.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat