Samsung se snaží zakročit proti únikům informací

Samsung se snaží zakročit proti únikům informací
2021-07-10T07:17:16+02:00
• 11. 7. 2021

Zdroj: ZDnet.com

V oblasti smartphonů a chytrých zařízení je zcela běžné, že ještě dříve, než je produkt oficiálně představen, o něm ví široká veřejnost. Na vině jsou tzv. úniky a „leakeři“ kteří na internetu zveřejňují informace o plánovaných zařízeních. Společnost Samsung se rozhodla zakročit.

Samsung zahájil vyšetřování v řadách dodavatelů

Postižení samozřejmě nejsou jen významní hráči na poli chytrých telefonů, kterými jsou Samsung a Apple. S problémem úniků informací se potýkají prakticky všechny významnější značky. Nejčastěji se informace dostávají z řad samotných dodavatelů, kteří mají nejsnazší přístup k technickým specifikacím. Společnost Samsung se rozhodla rázně zakročit a již vydala důrazná varování svým dodavatelům.

HSKim CES 2020 Keynote 1 1600x1067x 1600x1067x

Zdroj: Samsung

Samsung rovněž zahájil vyšetřování případů úniků informací a vydal prohlášení, kde jsou zmiňována autorská práva a zásady na ochranu těchto práv. Jaký vliv bude mít toto tažení proti únikům informací lze nyní těžko odhadnout. Je pravděpodobné, že nyní pod vlivem varování na čas ustanou, ale otázkou je, na jak dlouho. Jen pro ilustraci, společnost Apple prosazuje velmi přísná opatření, kdy zaměstnanci musí na těle nosit kamery, které mají zabránit uniku informací o nových produktech, a i přes tato opatření jsou v podstatě specifikace a podoba produktů dopředu známé.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat