Robotické svařování a jeho výhody sponzorovaný článek

Robotické svařování a jeho výhody [sponzorovaný článek]
2021-08-04T14:56:14+02:00
• 7. 7. 2021

Ačkoli se najde pro kooperativní roboty využití v každém typu provozu, stále rychleji roste jejich popularita v odvětví robotického svařování. Zde totiž dosahují naprosto dokonalých výsledků. Co všechno svařovací roboti zvládnou a jaké mají výhody, si můžete přečíst v následujících řádcích.

S čím si svařovací roboti poradí

Samozřejmě, že řemeslo má stále zlaté dno, ale v mnoha oblastech již dokážou koboti lidem slušně sekundovat. Mezi ně patří i svařování, právě robotické svařování prošlo v posledních letech řadou zdokonalení. Dnes tak zvládnou koboti různé typy svařování.

Robotické svařování dnes zvládá svařování TIG, MIG, bodové, obloukové, ultrazvukové, ale i svařování plazmové. Skvěle se tak prosadí v řadě oborů od zpracování kovů, až po plasty a obalové materiály. Navíc je velmi precizní, a tak jsou všechny sváry pevné a vypadají i velmi esteticky.

Výhody robotického svařování

Kromě precizního a estetického sváru přinášejí svařovací roboti i řadu dalších výhod. Mezi ně patří méně prostojů, méně odpadu, vyšší bezpečnost, rychlá návratnost investice a s tím i vyšší efektivita.

Minimalizace odstávek ve výrobě

Díky tomu, že robotům nevadí opakovaný pohyb a na chlup stejný úkol po celý den, jsou minimalizovány prostoje ve výrobě. To pak kladně ovlivňuje efektivitu výroby. U lidí efektivita při opakované činnosti s každou další hodinou vždy klesá, což je zcela přirozený proces. Roboti však svařují stále stejně.

Vyšší bezpečnost

Nejefektivnější je používat svařovacího robota zejména pro sváry, které jsou špatně přístupné. Svařovacím kobotům nedělá špatný přístup žádné vrásky, stačí jen když jej operátor správně nastaví. Díky tomu na pracovištích ubývá pracovních úrazů či nemocí z povolání, které jsou nemalou finanční zátěží pro podnik.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat