YouCare dokáže monitorovat zdraví pouhým tričkem

YouCare dokáže monitorovat zdraví pouhým tričkem
2021-07-20T22:23:32+02:00
• 21. 7. 2021

Zdroj: Gizmochina

Služba YouCare pro monitorování zdraví byla představena na letošní konferenci MWC 2021. YouCare je založen na nové technologii, která umožňuje vynikající sledování zdraví pomocí trička se zabudovanými senzory a přenosu dat přes 5G síť. Tričko je omyvatelné a nabízí opakovaně použitelný textilní materiál a vypadá jako běžné tričko.

YouCare

Projekt je koncipován tak, aby bylo vyvinuto textilní zařízení, která lze použít ke sledování zdraví bez použití různých kovových a nepohodlných materiálů. Tričko bylo zcela vyvinuto v Itálii, podle výrobce dokáže detekovat několik životně důležitých biomarkerů v těle a bez problémů je přenášet pomocí 5G síťové infrastruktury poskytované ZTE. 

YouCare

Zdroj: Gizmochina

Při zahájení projektu ZTE zdůraznilo velké nadšení z projektu, protože jde o revoluční koncept. YouCare funguje detekcí bio-životně důležitých zdravotních parametrů pomocí nepostřehnutelných polymerních senzorů zabudovaných na tričku. Miniaturní ovládací prvek zaznamenává data, která jsou poté převedena do digitálního formátu. Tato data se poté odešlou na obousměrnou platformu, která je poté přenese do smartphonu nebo chytrých hodinek. Data mohou být také přenesena do vzdálené jednotky pro analýzu.

YouCare

Zdroj: Gizmochina

Triko detekuje několik důležitých parametrů zdraví. Mezi ně patří analýza dýchacích cest, elektrokardiogram, pot a svalová aktivita, které by mohly pomoci identifikovat různé zdravotní stavy pomocí textilních senzorů. Projekt by mohl dramaticky rozšířit přístup ke zdravotní péči široké škále osob a vzdálené monitorování může být opravdu užitečné pro ty, kteří mají chronické onemocnění.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat