Nejde vám matematika tak, jak byste chtěli? Zkuste českou aplikaci Mathman

Nejde vám matematika tak, jak byste chtěli? Zkuste českou aplikaci Mathman
2021-07-24T13:30:04+02:00
• 24. 7. 2021

Matematika nemusí být strašákem. Jednou z cest, jak ji teenagerům zpříjemnit, je aplikace Mathman. Ve hře navržené studentem Vysokého učení technického v Brně Janem Malouškem mají studenti za úkol pomoci superhrdinovi porazit příšery – když správně vyřeší některé úlohy. Maloušek se svou aplikací zaujal porotu soutěže T-Mobile Rozjezdy, která pomáhá začínajícím podnikatelům a získal jednu z letošních cen v regionálním kole v Jihomoravském kraji.

Porazte třináct záporáků pomocí řešení matematických úloh

Matematickou hru ocení žáci druhého stupně i středoškoláci. V aplikaci je 13 kurzů, každý má svého tzv. záporáka ve formě matematického monstra. Proti nim bojuje superhrdina Mathman. Každý z kurzů se skládá z interaktivní teorie, příkladů k procvičení a závěrečného souboje. Studenti odhalují postupy, odpovídají na teoretické otázky a řeší konkrétní úkoly. Za správné odpovědi ubývají životy monstrům, za špatné Mathmanovi, bez správných odpovědí se student do dalšího levelu nedostane. V aplikaci je nachystáno přes 1000 příkladů a přes 50 matematických teorií.

Mathman Mathman

Zdroj: Mathman.cz

„Nechtěl jsem, aby děti jen něco pasivně četly a pak se dostaly do bodu, kdy už půl hodiny nedávají pozor. Otázky mají v průběhu učení udržet jejich pozornost,“ popisuje Jan Maloušek podobu interaktivních teorií s tím, že cílem aplikace není nahradit výuku ve škole. „Mathman určitě nemá hodiny matematiky ve škole nahrazovat, ale zábavnou formou je doplňovat,“ doplnil Maloušek.

Aplikaci v době uzavřených škol pochopitelně přivítali rodiče a během krize byl zájem vysoký. Aplikace je k dispozici zdarma v obchodě Google Play, aktuálně má přes 50 000 stažení a hodnocení 4,5*.

logo-app Mathman - staň se superhrdinou matematiky MathLearner Zdarma ANDROID

Zdroj:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat