iPad s OLED displejem už za dva roky

iPad s OLED displejem už za dva roky
2021-07-08T20:53:15+02:00
• 10. 7. 2021

Zdroj: MacRumors

Očekává se, že Apple uvede svůj první OLED iPad v roce 2023. S touto informací přišla společnost Display Supply Chain Consultants (DSCC) ve své nejnovější čtvrtletní zprávě o OLED dodávce. Apple vstoupí na trh s 10,9palcovým AMOLED iPadem, což by ve výsledku mohl být model iPad Air. 

iPad Air bude vlaštovkou

O práci společnosti Apple na OLED iPadu jsme již několikrát psali a obrovský počet spekulací téměř potvrzuje, že je tato technologie ve vývoji. Právě teď jsou OLED displeje omezeny na novou sérii iPhone 13, Apple Watch a MacBook Pro s Touch Barem. Apple však pracuje na zavedení OLED panelu i pro ostatní Macy a iPad. 

iPad

Zdroj: MacRumors

S největší pravděpodobností nový iPad dorazí v průběhu roku 2023, spekuluje se hlavně o březnu. Prvním OLED modelem by měl být spíše Air než Pro, přičemž pro iPad Pro bude společnost i nadále používat technologii mini-LED. 

OLED technologie je obecně drahá, což je důvod, proč byla technologie omezena pouze na menší zařízení, jako je iPhone a Apple Watch. Když bude panel v iPadu, nabídne zařízení vyšší jas, kontrast, hlubší černou a širší pozorovací úhly. Zpráva DSCC také naznačuje, že má Apple v budoucnu v plánu zrušit Touch Bar.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat