Google si posvítí na neaktivní vývojářské účty

Google si posvítí na neaktivní vývojářské účty
2021-07-30T16:30:58+02:00
• 30. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Google dělá jednou za čas změny i v rámci podmínek pro vývojáře. Tentokrát jsme se dočkali novinek, které nejvíce postihnout staré aplikace, respektive starší vývojářské účty.

Google připravuje bezpečnostní sekci pro aplikace a hry

I z bezpečnostních důvodů

Google si od 1. září posvítí na neaktivní nebo opuštěné vývojářské účty. Pokud vývojář nepublikuje jakoukoliv aplikaci, nevydá aktualizaci nebo se nepřihlásí do vývojářské konzole, dojde ke zrušení samotného účtu. Samozřejmě bude o tom dopředu informován, ale pokud nic neudělá, budou všechna data smazána, stejně jako aplikace.

Vývojář takto neztratí kompletně přístup. Bude si moci vytvořit nový účet, ale k původním aplikacím a datům se nedostane. Původní zaplacený vývojářský poplatek propadne. Existuje zde i výjimka, která se bude vztahovat na aplikace, které v posledních 90 dnech obdržely minimálně 1000 stažení, nebo jsou prováděny v této době nákupy v aplikaci.

obchod play sdileni 1546x804x

Zdroj: Google

Google si slibuje od novinky také větší ochranu. Stává se totiž situace, kdy hackeři převezmou nějakým způsobem kontrolu nad starými účty a aplikacemi. Následně se snaží oklamat uživatele nebo podstrčit nějaký škodlivý kód.

Je tedy možné, že z Obchodu Play začnou mizet starší aplikace, ale naštěstí se to nebude týkat těch, které mají ještě uživatelskou základu. Aspoň minimální.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Libor Foltýnek

31. 7. 2021, 0:53

Ach jo, proč? Před 3 lety jsem udělal pro asi 10 lidí jednoduchou aplikaci a dal jsem ji na Play, aby nemuseli instalovat APK. Od té doby jen pravidelně přebuildit, protože Google vyžaduje nové API. Teď to už ani zbuildit nejde, protože gradle – nemám čas to řešit, jsem rád, že to nějak funguje. No a teď tohle… btw jestli začnou mizet zakoupené aplikace, dost mě to namíchne.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat