Face ID v iMacu dorazí do pár let

Face ID v iMacu dorazí do pár let
2021-07-27T12:39:41+02:00
• 28. 7. 2021

Zdroj: Apple

Přiznám se, že za poslední roky už je to několikátý článek, který věnuji spojení Face ID a iMac. Během posledních let se objevilo desítky zpráv, které naznačovaly, že Apple brzy nasadí tuto autentizační technologii i do stolního počítače. Face ID ale stále nikde. 

Face ID v iMacu až za několik let

Novinář Mark Gurman přišel s aktualizovanou informací, že Face ID se v iMacu objeví až za pár let. Apple samozřejmě chce všechny své produkty na tuto technologii přesunout, včetně telefonů nižší třídy, jako je iPhone SE a iPad Air, které jsou aktuálně vybaveny Touch ID. Gurman však uvádí, že Touch ID zůstává důležitou součástí produktové řady, zejména pro levná zařízení, jelikož jde o levnější alternativu k Face ID, a zároveň poskytuje uživatelům určitý stupeň zabezpečení. 

Face ID

Zdroj: MacRumors

Mark Gurman ale uvedl, že brzy se vše změní. Letos k takto dramatickému kroku určitě nedojde, ale do pár let by ke změnám dojít mělo – hlavně v iMacu. Do té doby by všechny iPhony měly na Face ID také přejít. Fotoaparát zabudovaný do displeje by do budoucna mohl pomohl odlišit dražší zařízení odstraněním výřezu. Senzor rozpoznávání obličeje dává Applu dvě možnosti: zabezpečení a rozšířenou realitu. Touch ID, ačkoliv může být pohodlnější, poskytuje pouze tu první. 

Gurman již dříve uvedl, že Apple plánoval nedávno představený přepracovaný 24palcový iMac vybavit Face ID. Implementace však byla odložena na nadcházející redesign iMacu. Na rozdíl od iPhonů a iPadů jsou displeje Mac počítačů výrazně tenčí, takže je obtížnější přizpůsobit potřebné hloubkové senzory pro Face ID, poznamenává Gurman.

Apple má tedy v budoucnu plánu vložit Face ID přímo do displeje, čímž se třeba iPhony zbaví výřezu. Takový telefon by mohl na trh dorazit v roce 2023. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat