DuckDuckGo spouští ochranu pro e-maily aneb konec sledování

DuckDuckGo spouští ochranu pro e-maily aneb konec sledování
2021-07-20T18:00:12+02:00
• 20. 7. 2021

Fotka od gabrielle_cc z Pixabay

2

Pokud vám jde o co nejmenší stopu na internetu a zamezení sledování službami, zejména při hledání informací na internetu, zajisté neušla vaší pozornosti služby DuckDuckGo. Tento vyhledávač eliminuje jakékoliv sledování a neuchovává data o uživatelích, ani je nikomu neprodává nebo nevyužívá k dalším účelům. DuckDuckGo spouští novou službu, která se zaměřuje na zamezení sledování prostřednictvím e-mailů.

DuckDuckGo Email Protection

DuckDuckGo uvádí, že až 70 % e-mailů obsahuje sledování uživatelů. Zpravidla se jedná o obrázek o velikosti 1×1 pixel. Při otevření e-mailu dojde k načtení obrázku ze speciální webové adresy, čímž dojde k zaznamenání informací o funkčnosti e-mailové schránky. Jsou zde samozřejmě i jiné podobné metody. Nová služba se jmenuje Email Protection a ve své podstatě se jedná o filtr pro všechny příchozí e-maily.

Email Protection funguje poměrně jednoduše. V rámci služby si zaregistrujete svůj osobní e-mail končící na @duck.com. Veškeré e-maily, které přijdou na tuto adresu jsou vyčištěny od sledovacích mechanismů a následně je e-mail přeposlán na vaši běžnou adresu. Nejde tedy o standardní službu, spíše se jedná o pokročilejší filtr.

ezgif 7 0cf605652ff8 400x225x

Zdroj: DuckDuckGo

Při používání oficiální aplikace DuckDuckGo pro Android nebo iOS lze využít také soukromou privátní adresu. Buď tedy vyberete svou vlastní, nebo dojde k vygenerování náhodné adresy, z která obsahuje náhodný řetězec znaků. Díky tomu je identifikace uživatele o něco obtížnější.

Službu jako takovou jde kdykoliv deaktivovat. DuckDuckGo uvádí, že samotné e-maily neukládá. Pokud objeví sledovací mechanismy, tak je přiložena k e-mailu informace, co bylo odstraněno. V tuto chvíli je služba ve fázi beta. K aktivaci stačí jít do aplikace DuckDuckGo pro mobily, následně zvolit Nastavení a v nižší části se nachází položka Email Protection. Bohužel je beta omezena a pravděpodobně budete moci požádat jen o zařazení do fronty. Jakmile na vás dojde řada, budete notifikováni. Službu lze ale získat i přes pozvánky. Zatím ale nemáme k dispozici ani jednu.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Matěj Včeliš

20. 7. 2021, 20:24

Nyní není funkční. V rámci bety požaduje Invite code

Matěj Včeliš

20. 7. 2021, 20:30

Tak moje chyba. Nevšiml jsem si instrukce We’re releasing our Email Protection feature into beta. To get invited, join the private waitlist from the settings of the DuckDuckGo mobile app.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat