Apple plánuje prodej zařízení na splátky

Apple plánuje prodej zařízení na splátky
2021-07-18T13:30:33+02:00
• 18. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Pro Apple se pomalinku stávají placení služby důležitým zdrojem příjmů, přičemž nemalé finanční prostředky plynou z používání Apple Pay. Zde si bere z každé transakce menší poplatek. Samozřejmě nesmíme zapomenout na Apple Card, což je nová služba pro zákazníky. Bohužel je omezená na několik zemí. Dle nejnovější zprávy Apple pracuje na další službě, která může být pro mnohé velmi lákavá.

Apple Pay Later

Není pochyb, že hodně produktů od této firmy má vyšší cenu, a proto jsou zde problémy s dostupností. Pakliže případný zákazník nemá dostatek finančních prostředků, musí se podívat po nějakém dlouhodobém financování nebo půjčce. Právě na toto se připravuje nová služba nazvaná Apple Pay Later.

Ta se více méně podobá již existují službě, která se nabízí v rámci Apple Card. Klienti si mohou koupit jakýkoliv produkt od Applu na splátky s úrokem nula procent na 24 měsíců. Právě Apple Pay Later má nabídnout podobné možnosti, ale zde nebude podmínkou Apple Card. Bude postačovat Apple Pay. K dispozici mají být dva plány. První bude trvat 8 týdnů, přičemž splátky budou každé dva týdny. Zde by neměl být jakýkoliv úrok. Druhý bude na několik měsíců.

apple pay 1405x741x

Zdroj: Apple

V praxi by to mělo vypadat tak, že si například budete chtít koupit iPhone a platbu provedete přes Apple Pay, kde si zvolíte některý ze splátkových plánů. Následně se uskuteční schvalovací proces, jestli jste adeptem na tento typ financování. Na novince pracuje Apple s bankou Goldman Sachs. Je ale otázkou, kdy se nové služby dočkáme a kde všude bude dostupná. Pro mnohé zákazníky se tak zpřístupní mnohé produkty, přičemž nebudou muset vyřizovat půjčku u někoho jiného.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 19. 7. 2021, 23:04

To budou mít dárci orgánů radost 😂

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat