WhatsApp zřejmě brzy zavede ověřování účtu pomocí telefonického hovoru

WhatsApp zřejmě brzy zavede ověřování účtu pomocí telefonického hovoru
2021-06-08T16:30:55+02:00
• 8. 6. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost WhatsApp, která je vlastněna Facebookem, aktuálně pracuje na novém způsobu ověření účtu. Nově namísto SMS čekejte příchozí hovor.

WhatsApp bude zřejmě brzy ověřovat účet telefonickým hovorem

Tento způsob ověření není nic nového, používají ho i jiné služby. WhatsApp by vám bude nově volat v případě, že budete aplikaci reinstalovat, nebo si pořídíte nový telefon a bude na něj instalovat aplikaci. Novinka se objevila na webu WABetaInfo, a jak je patrné, novinka by se měla týkat pouze platformy Android. Proč? Protože restrikce, které používá Apple, neumožňují číst historii volání jinými aplikacemi.

WhatsApp

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud se tedy rozhodnete aplikaci nově nainstalovat, nebo reinstalovat, automaticky vám přijde telefonický hovor, který nebude nutné přijmout. Hovor bude ihned ukončen a aplikace si z historie volání ověří, že tento hovor proběhl, a aktivuje váš účet. Tento způsob ověření zřejmě nahradí stávající způsob ověřování pomocí 6místného kódu zasílaného skrze SMS.

Funkce je zatím ve stádiu vývoje a jak je WhatsApp znám, s novinkami nějak moc nepospíchá. Je tak možné, že se funkce objeví až koncem roku. Navíc není jasné, jestli se dotkne všech uživatelů, nebo dojde jen k částečnému nasazení. Na bližší informace si budeme muset počkat.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat