Dotekomanie.cz

Spotify Greenroom oficiálně, další verze Clubhouse

PXL 20210620 132804062PORTRAIT 4032x2268x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Podcasty jsou stále na vzestupu, ale v poslední době se společnosti více soustřeďují na živou formu. Tento trend odstartovala služby Clubhouse a dnes zde máme již mnoho konkurenčních produktů. Nejvíce pokročily a dostupný je právě Spaces od Twitteru. Spotify ale nestojí stranou a spustilo svou verzi nazvanou Greenroom.

Clubhouse už je pro Android, i tak si počkáte bez pozvánky [aktualizováno]

Greenroom

Služba Greenroom je v tuto chvíli oddělená od Spotify, byť můžete využít účet pro přihlášení, ale také nemusíte. Navíc aplikace pro Android a iOS vychází z Locker Room, kterou Spotify získalo nákupem společnosti Betty Labs.

Novinka je k dispozici jen v angličtině, ale můžete ji samozřejmě používat i zde v Česku. Není zde ale ani omezení na možnost vytváření si vlastních místností a uspořádávat vlastní sezení s hosty a posluchači.

Zdroj: Spotify

Nechybí funkce jako plánování, konverzace a nabízí se také možnost nahrávání, takže lze následně rozeslat nahrávku v podobě podcastu. Spotify se snaží hodně cílit na vybraný obsah a také na důležité osoby z branže. Aplikace jsou spíše v beta fázi a dá se očekávat, že se budou ještě časem měnit.

Zdroj: spotify.com

Exit mobile version