Qualcomm a další výrobci začínají pracovat na vývoji bezdrátových čipů označovaných jako Wi-Fi 7

Qualcomm a další výrobci začínají pracovat na vývoji bezdrátových čipů označovaných jako Wi-Fi 7
2021-06-04T16:30:44+02:00
• 4. 6. 2021

Zdroj: androidauthority.com

Nový standard v bezdrátovém přenosu přes technologii Wi-Fi se začíná promítat do příprav jednotlivých výrobců čipových sad, jako jsou Qualcomm, Mediatek nebo Broadcom. Ti aktuálně začínají práce na vývoji čipových sad, které se objeví nejen v mobilních přístrojích, ale také ve stolních počítačích a noteboocích.

Qualcomm a další pracují na ultra rychlých Wi-Fi 7 čipech

Wi-Fi 7, jak je v tuto chvíli nástupce označován bude stavět na aktuálním standardu IEEE 802.11ax a její standardizované označení by mělo být IEEE 802.11be. Tento nový standard by měl až zdvojnásobit šířku pásma a zvýšit tak datovou propustnost sítě až na 40 Gb/s. Zároveň přinese zvýšení počtu prostorových toků. Nový standard tak bude předurčen především pro podporu provozování aplikací v reálném čase.

Qualcomm WIFI7 1024x588x

Zdroj: Gizmochina

S tímto novým standardem, podle informací serveru Digitimes, začínají pracovat samotní přední výrobci čipových sad. Ti začali intenzivně pracovat na vývoji svých vlastních bezdrátových čipů. Ty by měly postupně nahradit současné generace Wi-Fi 6 a Wi-Fi 6 Plus. Tito významní výrobce jsou hlavními dodavateli čipů pro OEM značky jako Asus, Acer, HP a další. Dle očekávání tyto čipy nové generace dorazí i do smartphonů, tabletů a Wi-Fi routerů.

Zdroj: gizmochina.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat