Někteří uživatelé Mi 11 a dalších zařízení Xiaomi hlásí problémy odezvou displeje

Někteří uživatelé Mi 11 a dalších zařízení Xiaomi hlásí problémy odezvou displeje
2021-06-25T19:30:29+02:00
• 25. 6. 2021

Mi 11 Ultra; Zdroj: Dotekománie

2

Není tomu zas tak dávno, co Xiaomi uvedlo své nové top modely řady Mi 11, které nedávno dostaly aktualizaci na MIUI 12.5, a jak se zdá, stále více uživatelů si začíná stěžovat na problematickou odezvu displeje. Problémem však netrpí jen smartphony řady Mi 11, ale také starší či levnější modely tohoto výrobce.

MIUI 12.5 jako zdroj problémů?

Že se nejedná o nikterak ojedinělý problém, dokazuje také vlákno na Redditu zaměřené právě na problém s odezvou dotykové vrstvy displeje. Problém se týká poměrně dost zařízení, chybnou odezvu displeje zaznamenaly uživatelé Mi 11, Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite, Mi 10T Pro, Redmi Note 10 Pro a také Redmi Note 9S. I když se nám nepodařilo ověřit, zda je problém aktuální i pro zmíněné zařízení na našem trhu, na redakčním Mi 11 Ultra jsme podobný problém také zaznamenali. Někteří uživatelé vyzkoušeli, zda tento problém eliminuje odstranění ochranného skal či fólie, nicméně problém stále přetrvával.

IMG 20210614 085030 4000x3000x

Zdroj: Dotekománie

Vezmeme-li tak v potaz, že například v případě Mi 11 Ultra zaplatíte nemalé peníze za top model a během používání se setkáte s problematickou odezvou displeje, uživatelský zážitek se rázem změní z příjemného na spíše otravný. Toto chování můžeme také potvrdit. Osobně jsem původně myslel, že Xiaomi u Mi 11 Ultra pouze špatně optimalizovalo dotyky na zakřivené hrany displeje, problémy jsou však běžné po celé ploše panelu.

Jediné menší pozitivum na daném problému je to, že společnost Xiaomi o daném problému již ví a dle vyjádření pro XDA Developers na něm aktivně pracuje a co nejdříve sjedná nápravu.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Stepan Kurek

26. 6. 2021, 7:40

mám MI 10T Pro ale žádný problém nemám

Martin Jeřábek

VIP 25. 6. 2021, 23:26

Tak furt je to menší problém než u Samsungu..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat