Xiaomi a Samsung společně pracují na vývoji nového čipsetu

Xiaomi a Samsung společně pracují na vývoji nového čipsetu
2021-04-30T15:08:33+02:00
• 1. 5. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Není žádnou novinkou, že jihokorejský výrobce technologií Samsung má také své vlastní procesory Exynos. V tomto směru se před lety Samsungu chtělo přiblížit také čínské Xiaomi se svým procesorem Surge S1, jak se ale ukázalo, tento procesor vlastní výroby byl a zároveň také poslední. Dle informací ale obě tyto společnosti uskutečnily již několik schůzek, jejich náplní byla diskuze o spolupráci na výrobě vlastního mobilního čipsetu.

Jádra Cortex-X2 společně s grafikou ARM Mali

Ačkoliv společnost ARM doposud novou architekturu procesorových jader Cortex-X2 neuvedla, zprávy hovoří o tom, že připravovaný procesor by těmito jádry měl i tak disponovat. Podobně jako se ARM chystá na uvedení architektury Cortex-X2, Qualcomm plánuje představení nové architektury v9 pro své budoucí top modelové čipsety. Tato nová jádra od Qualcommu by pak mohl použít také Samsung do svých Exynosů.

Zdroj: Xiaomi

V použití grafického procesoru se nabízí sázka na kombinovaný čip od Samsungu a AMD, nicméně díky omezeným výrobním kapacitám, které jsou momentálně celosvětový problém, má tuto práci zastat grafika Mali od společnosti ARM.

Rozhodnutí Xiaomi spojit se se Samsungem dává smysl, v poslední době se totiž stále více výrobců snaží přejít na čipsety vlastní výroby. Vlastní čipsety již léta používá například Apple či právě Samsung a údajně na vlastním čipsetu pracuje také Google, ten jej má nasadit do nadcházejícího Pixelu 6.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat