Dotekomanie.cz

WhatsApp bere zpátečku kolem nových podmínek, ani neomezí účty

WhatsApp

Zdroj: Dotekomanie.cz

Skoro půl roku se řeší nové podmínky komunikační platformy WhastApp. Ty mají největší dopad na uživatele mimo EU. U nich šlo o možnost sdílení informací s třetími stranami. To se díky legislativě v EU netýkalo místních uživatelů. I tak nové podmínky se staly hlavním tématem a společnost musela čelit kritice. Nyní se ukazuje, že WhastApp vzdává svůj boj.

WhatsApp má kvůli novým podmínkám problém v Německu, případ bude řešit EU

Nic se v podstatě nestane

Původní plán společnosti WhatsApp byl jednoduchý. Pokud uživatel nepřijme nové podmínky používání komunikační platformy, dojde k deaktivování a znemožnění používání. Byl stanoven pevný datum, do kdy tak museli všichni učinit. Následně ale došlo k dokladu a společnost se snažila s marketingovou kampaní vysvětlit, proč jsou podmínky důležité.

WhatsApp má nové datum pro odsouhlasení podmínek

To se ve své podstatě nepovedlo a bylo stanoveno nové datum, přičemž po něm mělo začít omezování funkcí u účtů, kde ještě nedošlo k přijetí podmínek. Nakonec i nové datum bylo odloženo spíše na neurčito. WhatsApp evidentně zcela obrací, aspoň soudě podle stránek podpory. Anglická verze je již aktualizovaná, česká se dočká nového obsahu později.

Zdroj: WhatsApp

Anglická verze textu jednoznačně uvádí, že pokud uživatel nepřijme nové podmínky, nic se nestane. Nedojde ke zrušení účtu, ani nedojde k omezení funkcí. Uživatel tak bude moci nadále používat službu jako dříve. Aplikace ale bude vybízet k přijetí nových podmínek, ale prý ne moc často, aby se nejednalo o absolutní rušící prvek.

WhatsApp nebude dočasně pozastavovat účty v případě nepřijetí nových podmínek používání

Toto rozhodnutí údajně padlo po konzultaci s bezpečnostními experty a nejrůznějšími autoritami. Nyní tedy půjde o souboj, kdo poleví dříve. Buď si uživatel zvykne na trvající výzvy k přijetí podmínek, nebo jednou raději poleví a odklikne je. WhatsApp tedy celý souboj vzdává a počká si, až uživatele přestane bavit sledovat výzvy k přijetí podmínek.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version