Simple Social a Swipe: Facebook nařídil stažení těchto aplikací z obchodu Google Play

Simple Social a Swipe: Facebook nařídil stažení těchto aplikací z obchodu Google Play
2021-04-21T18:00:34+02:00
• 21. 4. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

V obchodě Google Play byly k dispozici aplikace Simple Social a Swipe. Jedná se o klienty pro Facebook, skrze které je možné přistupovat k sociální síti a jejímu obsahu. Tyto aplikace mnohdy nabízejí rychlejší a přehlednější rozhraní než aplikace od Facebooku.

Aplikacím pro Facebook – Simple Social a Swipe, odzvonilo

Ten se proto rozhodl zasáhnout a vyrukoval proti vývojářům těchto aplikací. Konkrétně se jedná o společnosti Swipe a Simple Social. Těm údajně odešla z právního oddělení Facebooku upozornění, aby byl vývoj těchto aplikací ukončen a aplikace staženy z obchodu Play.

Vývojář společnosti Swipe sdílel pocity, se kterými musel ukončit práci na dalším vývoji aplikace. Ta se v obchodě Play nacházela ve dvou verzích, zdarma a v placené verzi. Ve svém vyjádření, které uveřejnil na síti Reddit, neskrývá svůj smutek nad nutností ukončit svou činnost:

Hello guys,

It is with a very heavy heart that the day has finally come to say goodbye to Swipe for Facebook.

Today, I have received a cease and desist letter from some attorneys representing Facebook Inc. My social media accounts on Facebook and Instagram have also been permanently disabled (unfortunately locking me out of tons of memories over the years and contact with many distant relatives). I believe this has happened to numerous other devs as well meaning the day of Facebook wrapper apps have finally come to an end.

Because of all this, I have pulled both Swipe for Facebook and Swipe Pro for Facebook from the Google Play Store. The app will still function for those of you who have it, although I do not know for how much longer.

It was great while it lasted.

I’m so sorry.

– Jeff

Simple Social Pro features 800x500x

Zdroj: apkplay

Vývojář druhé populární aplikace Simple Social´s zase sdílel zprávu, jež se objeví všem uživatelům, kteří aplikaci stále používají:

Important Message

Due to changes created by Facebook, Simple Social is no longer supported. You can continue to use Simple Social, however YOU DO SO AT YOUR OWN ACCORD. Your Facebook account may possibly be disabled temporarily or permanently, which is not under the control of Creative Trends. Sorry for any inconveniences this may cause. Thank you for all your support over the last 5 years. Have a great day.

Ve zprávě se píše, že na základě intervence ze strany společnosti Facebook již nebude vývoj aplikace dále podporován. Zpráva také upozorňuje, že používání aplikace je pouze na vlastní odpovědnost a může hrozit postih ze strany Facebooku v podobě zablokování nebo smazání účtu.

Ačkoliv detailní obsah oznámení ze strany právního oddělení Facebook nebyl zveřejněn, vývojář společnosti Simple Social´s sdělil, že Facebook jako hlavní problém vidí v úpravách CSS kódu aplikace a potlačení zobrazení sponzorovaných příspěvků a odepření přístupu k veřejným datům uživatelů. V tomto ohledu se samozřejmě jedná o oprávněný krok. Data o uživatelích a zobrazení reklamy jsou hlavními příjmy největší sociální sítě.

Aplikace, ačkoliv byly staženy z obchodu Play, zůstávají stále funkční, pakliže nebudou odinstalovány, nebo nebude telefon uveden do továrního nastavení. Záruka, že zůstanou stále funkční, však neexistuje a nedávají ji ani samotní vývojáři.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat