Dotekomanie.cz

Nokia G10 a Nokia G20 jsou novinky, které zaujmou zejména výdrží

Nokia dnes oficiálně na trh uvádí 6 nových smartphonů ve třech modelových řadách, z nichž každá zapadá do lehce jiného cenového spektra. Konkrétně jsme se dočkali smartphonů řady X, G a také základních modelů řady C. Kromě toho Nokia uvedla také nová bezdrátová sluchátka Nokia Lite Earbuds. Nokia G10 a G20 spadající do řady G lákají zejména na dlouhou výdrž a dle výrobce také odolné tělo.

Nokia G10

Nokia G10 na první pohled zaujme zejména 6,5 palců velkým IPS displejem, pouze však s HD+ rozlišením. Jako pohonná jednotka zde slouží osmijádrový MediaTek Helio G25 společně se 3 nebo 4 GB a 32 či 64 GB interního úložiště, dle vybrané varianty. Baterie dostala kapacitu 5050 mAh, slibuje 2-3 výdrže a dobít ji můžete výkonem 10 wattů, což je na dnešní dobu již pomalejší.

Zdroj: HMD Global

Na zadní straně najdeme trojici fotoaparátů – hlavní 13MPx, který doplňuje dvojice 2MPx snímačů pro makro a rozostření pozadí. Zepředu zde pak je 8MPx selfie kamerka a společně s hlavním objektivem podporují také noční režim. Na zařízení je nainstalován Android 11 s podporou Android One a slibem 2 let aktualizací. Ostatní výbavu zahrnuje USB-C pro nabíjení, 3,5mm jack, Bluetooth 5.0, WiFi, či GPS. O NFC bohužel není zmínka.

Specifikace Nokia G10

Nokia G20

Nokia G20 je nepatrně vyšší model než G10, hlavní parametry však doznaly zásadních změn. Rozměry zůstávají identické, stejně jako 6,5 palcový IPS displej s HD+ rozlišením či 5050mAh baterie. Vylepšení se dočkali zejména fotoaparáty – 48MPx hlavní, 5MPx ultraširokoúhlý a 2x 2MPx pro makro a bokeh. Výrobce zde přidal také NFC pro bezkontaktní platby.

Zdroj: HMD Global

Specifikace Nokia G20

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version