TikTok zavádí nové funkce v komentářích jako prevenci proti vulgárnímu obsahu

TikTok zavádí nové funkce v komentářích jako prevenci proti vulgárnímu obsahu
2021-03-13T13:30:34+02:00
• 13. 3. 2021

Zdroj: techsamvad.com

TikTok je velmi populární platforma pro sdílení krátkých videí. Je oblíbená především mezi mladými lidmi. Vzhledem k sílícímu vulgárnímu obsahu v komentářích pod videi se TikTok rozhodl zavést dvě nové funkce. Ty umožní lépe kontrolovat obsah, který komentující zveřejňují.

TikTok chce bojovat proti vulgárnímu obsahu v komentářích

První funkce je určena pro tvůrce videí. Pakliže bude zapnuta funkce „Filtrovat všechny komentáře“, autor videa bude mít možnost před uveřejněním komentáře zkontrolovat a smazat ty, které jsou spam, jsou urážlivé nebo obsahují vulgární slova. Vulgární slova bude možné filtrovat i na základě předem definovaných klíčových slov. Pokud bude tato funkce zapnutá, komentáře nebudou zveřejněny do té doby, než je autor schválí.

Filter All Comments 383x680x

Zdroj: techcrunch.com

Druhá funkce pak bude vyzývat komentujícího před zveřejněním komentáře k jeho kontrole. Bude se tak dít v případě, že budou v komentáři nalezena vulgární slova, nebo jinak nevhodný obsah. Uživatel v takovém případě bude vyzván k přečtení pokynů pro komunitu TikToku a bude vyzván, aby zvážil, zdali nechce komentář upravit.

Reconsider 383x680x

Zdroj: techcrunch.com

Tento krok je ze strany TikToku rozhodně chvályhodný. Sociální sítě se totiž čím dál více stávají místem, kde se lidé urážejí, šíří nenávistný obsah a dezinformace. O to víc alarmující je, že se tak děje především mezi mladistvými a dětmi. Sociální sítě nijak nekontrolují, zdali je dodržen minimální povolená věková hranice návštěvníků. Přístup tak mohou získat děti s velmi nízkou věkovou hranicí.

Společnost TikTok se tento krok rozhodla podpořit spoluprací s Centrem pro výzkum kyberšikany (CRC). Tato instituce se právě zabývá výzkumem online kriminality, kyberšikany a zneužívání. Společnost TikTok sdělila, že spoluprací s CRC chce vytvářet bezpečnou a pozitivní sociální síť.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat