Mobily Nokia zřejmě dostanou nové názvy

Mobily Nokia zřejmě dostanou nové názvy
2021-03-07T19:30:17+02:00
• 7. 3. 2021

Zdroj: Dotekománie.cz

Výrobci mobilních telefonů se snaží pomocí názvů jednoduše napovědět, který mobil je výkonnější, novější, případně má přidanou hodnotu. V poslední době lze sledovat trend, kdy existují dva poměrně stejné smartphony, ale jeden disponuje podporou sítí páté generace. Proto výrobce přilepí k názvu u jednoho z nich navíc 5G. Pak jsou zde ale tací, kteří přidávají více názvů a následně je jméno mobilu příliš komplikované a dlouhé.

Nové názvy?

Společnost HMD Global, která stojí za mobily Nokia, se drží poměrně jednoduchého označování. Například série Nokia 5 postupně dostávala s každou generací iteraci, takže jsme zde měli modely jako Nokia 5.1, Nokia 5.3 a Nokia 5.4. Sem tam došlo k vynechání kvůli významu některých číslovek, jindy došlo ke změně jako u Nokie 5.1 Plus.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Teoreticky může HMD Global pokračovat například až do Nokie 5.9. Následně by došlo k rozhodnutí, jak pokračovat dál. Ukazuje se, že bychom se v tomto roce měli dočkat změny, která se dotkne celého portfolia. Prvním takovým mobilem s novým označením má být Nokia G10. Bude se jednat o model střední třídy s HD+ displejem a 4000mAh baterií.

V tomto případě se ale případným zákazníkům může plést za Moto G10. Ačkoliv zdroj uvádí, že se jedná o předzvěst nového značení všech mobilů, stále je zde možnost, že se bude jednat jen o další řadu mobilů. To by mohlo být ještě více matoucí ve srovnání se současným značením.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat