Dotekomanie.cz

Samsung končí podporu bezpečnostních aktualizací pro 5 zařízení

galaxy z fold2 1918x910x

Zdroj: Samsung

Samsung se v poslední době činí a jde vidět, že se začíná více soustřeďovat na aktualizace mobilních telefonů. Dá se říci, že v tuto chvíli vede v šíření Androidu 11 u starších modelů, ale kromě toho Samsung už několikrát vydal bezpečnostní záplatu pro některé své modely dříve než Google pro své Pixely. Sice se jednalo někdy jen o pár hodin, ale i tak je to dobrý posun v porovnání s minulostí.

Dokonce i Galaxy Fold 5G

Samsung udržuje seznam zařízení, kde uvádí, kdy jaké zařízení dostane bezpečnostní aktualizaci systému Android. Sekce je rozdělena na smartphony a tablety, které dostanou každý měsíc, následně je k dispozici sekce se čtvrtletní aktualizací a poslední kategorie obsahuje smartphony a tablety, kde se zvažuje ukončení nebo nepravidelnost.

Zdroj: Samsung

V tuto chvíli došlo k odstranění ze seznamu smartphonů Galaxy J3 Pop, Galaxy A5 2017, Galaxy A3 2017 a Galaxy A7 2017. Skoro by se dalo říci, že si držely tyto mobily podporu skoro čtyři roky. Samsung ale mírně překvapil, když došlo na odebrání i Galaxy Fold 5G. Nejedná se o původní a první mobil s ohebným displejem, ale o jeho vylepšenou verzi s podporou sítí páté generace, která byla uvedena na několika trzích v limitované edici.

Samsung končí podporu pro MirrorLink, Car Mode a Find My Car

V rámci aktualizace seznamu došlo na přesunutí Galaxy A8 2018 z měsíčních aktualizací na čtvrtletní. Mobil Galaxy A8s se dostal do poslední kategorie, kde Samsung nezaručuje jakoukoliv pravidelnost. Do sekce měsíčních zařadil samozřejmě Galaxy S21, S21+, and S21+ Ultra (recenze). Nové modely Galaxy A02 a Galaxy M12 byly zařazeny rovnou do čtvrtletních, přičemž druhý jmenovaný smartphone zatím čeká na své představení.

Měsíční aktualizace

Čtvrtletní aktualizace

Nepravidelné aktualizace

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version