Google mění klienty pro službu Disk

Google mění klienty pro službu Disk
2021-02-05T13:30:57+02:00
• 5. 2. 2021

Zdroj: Google

1

Google je známý tím, že dokáže mít několik řešení na jednu věc. Stačí si vzít komunikační platformy. V tuto chvíli má například dvě služby pro videohovory. Pro běžné uživatele je zde Google Duo, pro byznys účty pak Google Meet. Kdokoliv ale může využívat jakoukoliv tuto službu, jen se liší funkcemi. Podobná situace je i u Google Disku, kde sice pro mobilní telefony je jen jeden klient, ale pro počítače jsou již dva. To se v tomto roce změní.

Google Disk a klient pro počítače

V tuto chvíli Google má skutečně dvě aplikace pro synchronizaci služby Google Disk s počítačem, přičemž slouží i pro správu obsahu. Běžní uživatelé si mohou instalovat aplikaci Zálohování a synchronizaci pro Windows, přičemž vytvoří v podstatě složku v počítači, přes kterou se dostanete ke svým souborům. Pak je zde také Drive File Stream, která je pro Google Workspace uživatele, tedy platící firemní zákazníky. Tento klient v počítači rovnou vytváří virtuální disk a snaží se chovat jako běžná součást systému.

google disk 916x597x

Zdroj: Dotekomanie.cz

První změna se odehraje u Drive File Stream, kde dochází ke změně názvu na Google Disk pro počítače. Druhá podstatnější změna se týká obou klientů, jelikož dojde k sjednocení pod jednu aplikaci. Ta bude sloužit pro běžné uživatele, tak i pro firemní zákazníky. Bude kombinovat funkce z obou stávajících klientů, ale zatím není jasné, čeho se ve výsledku dočkáme. Už nyní ale lze říci, že dojde k zachování některých funkcí, jako je třeba nahrávání přímo z USB, nahrávání fotografií a video do Google Fotek a podpora více účtů. To ale zřejmě nebude vše.

V tuto chvíli Google nabízí možnost se zapojit do beta programu a vyzkoušet si nového klienta. Přihláška je ale nyní určena jen pro firemní zákazníky. Zatím není jasné, kdy bude nový klient k dispozici.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Matyáš Matta

6. 2. 2021, 10:48

Řekl bych že Google Duo a Meet se dost liší, Duo funguje na telefonním čísle – tedy jako WhatsApp a je udělaný hlavně pro takové hovory v rodině, naopak Meet je jen s Google účtem, do nedávna jen s Workspace, nemá žádné efekty a je čistě na práci. Pevně doufám že tyhle dvě služby nespojí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat